Az MMSZ keresi az Év Marketingaktív Vállalkozását és az Év Marketingpartnerét

Hírek

A Magyar Marketing Szövetség már második alkalommal hirdeti meg a 2015-ben megalapított Országos KKV Marketing Díjat.

Az MMSZ a KKV marketing gyémánt védjegyekkel az előző év szakmailag legjobb KKV marketing kampányait, programjait kívánja elismerni, miközben célja a legtöbb gyémántot gyűjtő ügynökségek, illetve megbízó cégek közt megtalálni „Az év marketingpartnere 2016„, illetve „Az év marketingaktív vállalkozása 2016” fődíjasokat.

A szövetség küldetésének érzi a hazai marketingtevékenység színvonalának emelését, amelyet leginkább a pályázatok során való minősítéssel és edukációval tudnak elérni. Kötelességüknek érzik, hogy bemutassák a jó példákat, illetve felhívják a figyelmet a minőségi marketing fontosságára.

Kiknek a pályázatát várják?

Keresik és díjazzák azokat a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, start up-okat és általuk megbízott ügynökségeket, szolgáltató cégeket, akik sikeres marketingprojekteket, kampányokat, szakmailag profi marketingmegoldásokat valósítottak, valósítanak meg.

Mindez miért is fontos?

Mert egy jó KKV marketing tevékenység pozitív hatással van a vállalat arculatára, a termék és/vagy szolgáltatás ismertségére és megítélésre. „A projekt szakmai támogatói tökéletesen egyetértettek abban, hogy az Országos KKV Marketing Díj alapvető célja, hogy felhívja a figyelmet a KKV fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére. Továbbá a sikeres, hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, valamint segítse a tapasztalatcserét, s benne a vállalkozások, ügynökségek, szolgáltatók vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést. Hiszen egy jó KKV marketing tevékenység pozitív hatással van az egész szervezetre, az ott dolgozókra és nem utolsó sorban Magyarország gazdaságára” – nyilatkozta Hinora Ferenc, az MMSZ és a zsűri elnöke.

Nevezni tizenegy kategóriában lehet a 2015. szeptember és 2016. október között megvalósított aktivitásokkal:

 • tartalommarketing
 • márkaépítés
 • direkt marketing
 • ügyfél-elégedettségi programok
 • design-kreatív
 • online felületen futó kampányok
 • közösségi médiamegoldások
 • egyéb digitális megoldások
 • kis költségvetésű értékesítési célzatú integrált kampányok
 • eseményalapú aktivációk
 • produkciós és nyomdai gyártások

Egy szervezet több pályázatot is benyújthat, több marketing gyémánt elismerést is szerezhet, hiszen a több elismert marketingprojekt már a szervezet egészének kiválóságát fémjelzi. A pályázatok nem egymással versenyeznek, hanem a Díj kiírásában előre meghatározott értékelési szempontok alapján kerülnek elbírálásra. A legtöbb marketing gyémánt elismerést szerző ügynökség, illetve megbízói cég (ügyféloldal) lesz „Az év marketingpartnere” és „Az év marketingaktív vállalkozása” 2016-ban.

A (fő)díjazottak értékes nyereményekben részesülnek, a Magyar Marketing Szövetség partnereinek jóvoltából, a nyeremények összértéke meghaladja a 2 millió forintot.

Az idei évtől a Magyar Telekom vált az Országos KKV Marketing Díj főtámogatójává.

„Az utóbbi években azt látjuk, hogy különösen azok a vállalatok tudnak sikeresek lenni, akiknek aktív innovációs stratégiájuk van, ami nem pusztán technológiai újítások alkalmazását jelenti, hanem azt is, hogy képesek tanulni, adaptálni. A Magyar Marketing Szövetség folyamatosan azon dolgozik, hogy a magyar kis– és közepes vállalkozások szerves részévé válhassanak a hazai és nemzetközi marketing szakmának, lépést tarthassanak a legfrissebb megoldásokkal, és ezáltal új szintre helyezhessék üzletfejlesztésüket, marketingtevékenységüket. Ezért is álltunk a Szövetség mellé, amikor meghirdette Országos KKV Marketing Díját, és vált a Telekom a Díj főtámogatójává. Hiszünk benne, hogy a pályázók kreatív és innovatív esettanulmányai szélesebb körben is tanulsággal, hasznos útravalóval szolgálnak majd a cégek számára, hosszú távon is sikeres működést biztosítva számukra” – mondta Diószegi Ágnes, a Magyar Telekom üzleti szegmensmarketing igazgatója.

Nevezési határidő: 2016. november 3.

A pályázatok szakmai értékelését a marketingszakma – a tudomány, az oktatás és a gyakorlati megvalósítás terén dolgozó – elismert személyiségeiből álló zsűri végzi, s ítéli oda a „marketing gyémánt” díjakat. A szakmai zsűri a marketingmunka szakmaiságát, hatékonyságát és hatásosságát ismeri el a marketing gyémánttal, a szakmailag kiváló marketing védjegyének odaítélésével.

További információk a pályázatról a www.marketinggyemantdij.hu weboldalon érhetőek el.

SOCIAL MEDIA