Az Indotek Csoporté a Gellért Hotel

Hírek Kiemelt

A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról – adta hírül a cég mai közleménye. Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke elmondta, hogy a vállalat nem hozta meg könnyen a döntést, hiszen a Danubius stratégiája alapvetően a növekedésre és a beruházásokra épül.

Hozzátette: „Az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására. Úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonos jelentős tőkét fordít majd a hotel felújítására, hogy az ismét elfoglalhassa méltó helyét Budapest luxusszállodái között. Az Indotek Csoport egy nagy múltú, biztos szakmai és pénzügyi alapokon álló cég, amely nagy tapasztalattal bír ingatlanok működtetése és fejlesztése terén, és rendelkezik a szükséges tőkével a további befektetésekhez.”

A tranzakció lezárásához számos jogi és adminisztratív kérdést kell a feleknek rendezniük, amely várhatóan hónapokig is eltart. A Danubius Hotels Group és az Indotek Csoport megállapodtak, hogy a Danubius Hotels Group üzemelteti a Gellért Hotelt az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig.

 

Az Indotek és Jellinek Dániel

Az Indotek fő tulajdonosa, Jellinek Dániel a 26. helyezett  a napi.hu 100 leggazdagabb magyart felsorakoztató kiadványában. Üzleti stratégiájára a kezdetektől jellemző volt a hosszú távú szemlélet; megbízási díj helyett például kisebbségi részesedést kért azokban a vállalkozásokban, ingatlanokban, amelyeknek működtetését segítette. Már az ezredforduló utáni években komoly ingatlan-portfóliót épített fel, amelynek egy részét 2006-2007 folyamán, közvetlenül a világgazdasági válság kitörését megelőzően eladta, így a válság éveit jelentős szabad tőkét felhalmozva tudta átvészelni Jellinek Dániel 2009-ben eladta a cégcsoport egyharmadát egy amerikai befektető partnernek, a Bohemian Groupnak.

Az irányítása alatt álló cégcsoport ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán, 240 főt foglalkoztat, 125 ingatlan felett rendelkezik, amelyek értéke együttesen mintegy 120 milliárd forint. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.

Jellinek Dániel pályafutásáról Brückner Gergely írt kiváló összegzéstaz Indexen.

SOCIAL MEDIA