Az AstraZeneca kevesebb vakcinát szállít, és emiatt maga is csalódott

Hírek Kiemelt

Az AstraZeneca az alábbi nyilatkozatot tette közzé a szállítási hírekkel kapcsolatban:

 

Az AstraZeneca csalódottságának hangot adva teszi közzé, hogy az Európai Unióba (EU) a tervezettnél kevesebb COVID-19 vakcinát tud szállítani, annak ellenére, hogy fáradhatatlanul dolgozunk az ellátás felgyorsításán.

A vállalat korábban közölte, hogy a tervezettnél alacsonyabb gyártási kibocsátás miatt az európai ellátási lánc szállítási kapacitása a vártnál kevesebb. Azt is bejelentette, hogy ennek a hiánynak egy részét a nemzetközi ellátási hálózatából történő vakcina szállításával kívánja kompenzálni.

A második negyedévben szállításra kerülő mennyiség fele, az első negyedévben pedig 10 millió adag kellett volna érkezzen a vállalat nemzetközi ellátási láncából. Sajnos az exportkorlátozások csökkenteni fogják a szállításokat az első negyedévben, és valószínűleg befolyásolják a második negyedévit is.

A vállalat februárban kezdte meg a vakcina szállítását az EU-ba. A nehézségek ellenére célja, hogy 2021 első felévében 100 millió adagot szállítson le, ebből 30 milliót az első negyedévben.

A társaság együttműködik az Európai Bizottsággal és a tagállamokkal az ellátási kihívások kezelése érdekében. Továbbra is bízunk benne, hogy az EU ellátási lánc termelékenysége tovább fog javulni, hogy európai lakosok millióit segíthessünk megvédeni a vírustól.”

SOCIAL MEDIA