Az Alteo csoport kapta az idei Deloitte Zöld Béka Díjat

Hírek

A legjobb fenntarthatósági jelentésért járó Zöld Béka Díjat az idén az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. nyerte, míg az első legjobb jelentésnek járó különdíjat a Sole-Mizo Zrt. kapta – közölte a díjat meghirdető Deloitte hétfőn az MTI-vel.

 

A Deloitte Magyarország 21. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére. A közleményben kiemelték, hogy az ALTEO nem először szerepel a Zöld Béka díjazottak között, néhány évvel ezelőtt már megnyerte a legjobb első jelentést készítő vállalat díját.

Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlesztésért (BCSDH) ügyvezetője, a Zöld Béka Díj zsűrijének elnöke a közleményben méltatta, hogy az ALTEO egy tartalmas, összefüggéseiben is jól értelmezhető, a célok és az elért eredmények viszonyát transzparensen bemutató integrált jelentésével nyerte el a díjat.

A Mizo első ízben készített jelentése pedig szintén kimagasló minőségű, átlátható és egyértelmű. A cég a hatásait a teljes értékláncon keresztül vizsgálja az érintettek bevonásával, nagy figyelmet fordítva az adatok, pozitív és negatív hatások szemléletes bemutatására is – értékelte Márta Irén a közleményben.

ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a közleményben kifejtette, „amellett, hogy folyamatosan növeljük a megújuló energia és a nagy hatásfokú földgázos erőműveink részarányát, K+F+I projektjeinkkel, köztük a megújulók támogatását szolgáló akkumulátortelepekkel is a jövő energiamixét igyekszünk megvalósítani”. Hozzátette, a cég a fenntartható megoldások kiépítése, üzemeltetése és karbantartása mellett a mindennapokban is egyre többet tesz azért, hogy működését mindinkább környezetbaráttá tegye.

A Sole-Mizo ismertette, már több éve dolgozik a vállalat fenntarthatósági stratégiájának kialakításán, ennek egyik mérföldköve az első fenntarthatósági jelentés kiadása.
A Deloitte megjegyezte, az ESG (fenntarthatósági) -jelentéstétel egyre fontosabbá válik a vállalatok számára, részben szabályozói, részben pedig beszállítói nyomásra.

 

Fotó: Vlad Hilitanu/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA