Az ABB bemutatja a „Kőbe zárt zene” című gondolatébresztő építészeti videósorozatát    

Hírek Kiemelt

A videósorozat innovatív épületeket és az azokat megálmodó építészeket mutat be a világ különböző tájairól. Az egyes részekben megvizsgálják az épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából.

 

Az ABB bejelentette, hogy „Kőbe zárt zene” címmel új videósorozatot indít. A sorozat címe arra a gondolatra utal, melyet írók és költők, köztük Wolfgang von Goethe is népszerűsítettek miszerint az „építészet kőbe zárt zene”.

A háromperces filmalkotások azt mutatják be, hogy az átgondolt, körültekintő tervezés és a technológia megfelelő használata az életmódunk támogatása mellett miként teremt intelligensebb és fenntarthatóbb környezetet.

„Az építészek az épületek megtervezésével jelentős szerepet töltenek be a lakókörnyezetünk formálásában – nyilatkozta a filmek műsorvezetője, Katrin Foerster, aki az építészeti szakterületen az ABB nemzetközi kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője. – Minden egyes video egy konkrét projektre fókuszál, és bemutatja a projekt mögött álló alkotó elmét, a kreatív gondolkodást is. A filmek nem csak az építészek és a tervezők érdeklődésére számíthatnak, de reményeink szerint a jó tervek iránt érdeklődőknek is felkelti majd a figyelmét. A sorozat célközönsége a tervezők, a fejlesztők, a szállodaüzemeltetők és mindenki, aki akár ügyfélként, akár végfelhasználóként az építőiparban és az épülettervezésben dolgozik.”

“A kőbe zárt zene” című sorozat első videója a Crawford Partnership építésze, Alan Crawford által tervezett londoni Darcie’s Mews lakóépületeit mutatja be. A barnamezős beruházás megvalósítására egy örökségvédelmi terület közepén került sor.

A Darcie’s Mews nevet viselő hosszú és keskeny parcellán korábban 35 garázsépület állt. A fejlesztés során a korábbi garázssor helyén Crawford a hagyományos mewst modern újraértelmezéssel alakította ki. A “mews” szóval London-szerte keskeny, főutak mögött futó, kockaköves kis utcákat, sikátorokat jelölnek.

A video áttekinti, miként alakították ki a struktúrát az örökségvédelmi területen belül, az új lakóterület hogyan illeszkedik a meglévő épületek stílusához, amely harmonikus egységet alkot a környező fákkal és kertekkel.

A természetes faburkolatok, élő zöldtetők és napelemek alkalmazása mellett Alan Crawford minden épületbe betervezte az ABB-free@home® okostechnológia alkalmazását is, amely biztosítja a világítás, a szellőzés és a fűtés energiahatékony vezérlését, valamint az ajtók mobileszközről vagy hangvezérléssel történő működtetését is.

Az ABB „Kőbe zárt zene” című videósorozatának az a fő célja, hogy otthonok, irodák, hotelek, repterek vagy kórházak esetében reflektorfénybe állítsa azokat az építészeket, akik olyan intelligens, vonzó és környezetbarát tereket alkotnak, amelyek messzemenően figyelembe veszik az épület funkcióját, és javítják az ott élők életminőségét is.

SOCIAL MEDIA