Az ABB bejelentette a müncheni székhelyű Eve Systems GmbH felvásárlását

Hírek

Az  Európában és az Egyesült Államokban működő Eve Systems vezető szerepet vívott ki az okosotthon-termékek piaci szegmensben. A tranzakciónak köszönhetően az ABB vezető szerepre tesz szert az új, interoperabilitási (átjárhatósági) szabvány és vezeték nélküli csatlakozási technológia, azaz a „Matter and Thread” szabványon és protokollon alapuló okosotthon-termékek terén.

 

A felvásárlásra éppen akkor kerül sor, amikor az okosotthon-technológia iránt egyre nagyobb a kereslet, mert a fogyasztók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az energiahatékonyság iránt, illetve a hatóságok is ösztönözni kívánják a meglévő épületállomány utólagos korszerűsítését, tekintettel arra a tényre, hogy az épületek a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért felelősek.

Az ABB Energetika üzletágához tartozó Smart Buildings divízió vezetője, Mike Mustapha így nyilatkozott: „Arra törekszünk, hogy az intelligens technológiák és az innovatív megoldások legjobb és legátfogóbb szolgáltatója legyünk globális ügyfeleink számára. A »Matter and Thread« szabvány és protokoll, amelynek a kidolgozásban az Eve vezető szerepet tölt be, korszakalkotó fejlesztésnek számít az okosotthon-technológia elterjedése szempontjából. Biztosítja a különböző eszközök és szolgáltatások zökkenőmentes, intuitív és biztonságos integrálását, és ezáltal lehetővé, hogy az emberek kényelmesen és biztonságosan kezeljék, szabályozzák épületük energiarendszerét, illetve lakókörnyezetüket. Az iparág előtt ez egy izgalmas növekedési lehetőséget nyit meg, a most bejelentett felvásárlás pedig közvetlenül a fogyasztókhoz juttatja el az intelligens épületek iránti elkötelezettségünkből erdő technológiai előnyöket.”

Jerome Gackel, az Eve vezérigazgatója elmondta: „Hagyományainkra, innovációs lendületünkre és márkánkra építve mostantól a világszerte piaci jelenlétet biztosító ABB hírnevével és szakértelmével ötvözzük elkötelezettségünket, agilitásunkat és tapasztalatainkat, így biztosítva, hogy az Eve globális vezető szerepet játszó vállalatként tovább növekedjen, tovább fejlődjön. Az épületek még intelligensebbé tételéhez vezető út még csak most kezdődött, és a szakemberekhez hasonlóan én is nagyon várom, hogy a benne rejlő lehetőségeket teljes mértékben kiaknázzuk.”

Az Eve alapítója, Markus Fest így nyilatkozott: „Az Eve Systems munkatársai keményen dolgoztak azért, hogy az okosotthon-technológia újítójaként kivívjuk a jelenlegi piaci helyzetünket és megbecsülésünket, amit annak köszönhetünk, hogy a legfontosabb kihívásokat elsőként oldottuk meg. Szorosan együttműködtünk a meghatározó technológiai szereplőkkel a Matter and Thread technológia és protokoll kifejlesztése és hasznosítása érdekében. Ez a felvásárlás is az eddigi eredményeinket igazolja.”

Az ABB által bejelentett felvásárlás jelentős előrelépést jelent a gyorsan növekvő intelligens háztartási technológiák piacán, ahol a nagyobb kényelem, komfort és fokozott energiahatékonyság iránti igények erősödése nyomán növekszik a kereslet az épületállomány korszerűsítése iránt. Az akvizíció azonnali hatállyal életbe lép. Az Eve Systems önállóan működő márkává válik az ABB Electrification Smart Buildings divíziójának épület- és lakásautomatizálási megoldások portfólióján belül – írják.

 

SOCIAL MEDIA