Áprilisban tudományos, gépészeti és történelmi témákkal készül a Discovery Channel

Hírek Kiemelt

A Discovery Channel edukációs műsorokkal és fantasztikus sorozatokkal várja nézőit áprilisban. A műszaki építmények szerelmesei megtudhatják, hogy miként épültek a világ olyan óriási alkotásai, mint a Melbourne stadion és a Hong Kong híd, míg a történelem rajongói kideríthetik, hogy hogyan tudtak gépek és elektromos eszközök nélkül hatalmas építményeket felhúzni az ősi világ első építészei. A COVID-19 világjárvány című dokumentumfilmből pedig megismerhetjük a világot fenyegető új koronavírus-járványt.

A csatorna legnépszerűbb ismeretterjesztő sorozatainak segítségével a nézők választ kaphatnak a világot foglalkoztató legérdekesebb kérdésekre:

Műszaki műtárgyak, minden nap 10:50 – A műszaki projektek folyamatosan fejlődnek, az évekről évekre épülő építmények és szerkezetek maguk mögé utasítják elődjeiket. Némelyikük olyan hatalmas dimenziójukat, kivitelezésüket, valamint társadalmi hatásukat tekintve, hogy felülírják még a lehetséges fogalmát is. Nehéz elképzelnünk, milyen tudás és szakértelem szükséges ilyen óriások megalkotásához, de a sorozat mégis megpróbálja bemutatni nekünk a lehetetlent.

Monumentális történelem, minden nap 17:00 − Hogyan építették fel az ókor és a középkor legismertebb, történelmi jelentőségű építményeit? A dokumentumsorozat lenyűgöző számítógépes animáció segítségével tárja fel, hogyan készültek ezek a hihetetlen építmények. A röntgen- és lézerszkennelési eljárásokkal kiegészített legújabb régészeti vizsgálatok részleteit bemutató sorozat újfajta módon közelíti meg az ősi civilizációkat övező mítoszokat és rejtélyeket, valamint a világ leghíresebb megaépítményeinek születését.

A COVID-19 világjárvány, április 5, vasárnap 21:00 – A koronavírus okozta COVID-19 járvány villámgyors terjedése globális egészségügyi krízist idézett elő. A vírus egyik napról a másikra változtatta meg a mindennapi életünket, valamint a közösségen belüli interakcióinkat is. De hogyan jutottunk el idáig? Mit mondanak a tudósok és a téma szakértői? A COVID-19 világjárvány című dokumentumfilm egy órában mutatja be azt, hogy miként söpört végig a világon a koronavírus és milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy megállítsuk.

Április 1-től minden hétköznap olyan titkokat és érdekességeket tudhatunk meg a világról a Discovery Channel segítségével, amelyek segítenek nekünk jobban megérteni annak komplex, mégis csodálatos működését, a hónap első vasárnapján pedig megpróbálja megválaszolni az új koronavírus-járvány kitörése és terjedése kapcsán felmerült kérdéseinket!

SOCIAL MEDIA