Álomkutatás a Sberbanktól

Hírek

Sok évnyi külföldi spot adaptációt követően ismét forgatott itthon reklámfilmet a Sberbank. A tavaszi személyi kölcsön spotban a hitelkonstrukció előnyeire hívják fel a figyelmet úgy, hogy hétköznapi emberek titkos kívánságairól rántják le a leplet, megmaradva mindvégig a realitások talaján.

Sberbank célja az, hogy a jelenlegi és jövőbeli ügyfelek tudják: a pénzintézet segít valóra váltani álmaikat. A spotot Szilágyi Fanni rendezte, a gyártásban pedig a hazai Wide Open Production működött közre, közölte a pénzintézet.

A 2018-as tavaszi kampányfilm a Sberbank több év kihagyás utáni első itthon leforgatott reklámspotja, eddig többnyire külföldi film adaptációkat láthatott a banktól a hazai közönség. A tavalyi koncepció alappilléreit, valamint a külföldi adaptációk pozitív hangulatelemeit megtartva, a hazai célcsoport igényeihez formált jelenetekben üzen a márka, ezúttal közvetlenül a magyar közönségnek. Az eddigi itthoni kampányok koncepcióját közvetítik a spotban, a 25-49 éves, főként családos célcsoport számára. Ennek megfelelően otthonukba, családi közegbe helyezik a szereplőket, akik a négy fal között titkos kívánságaikat hangosan kimondják.

A kampány koncepciója szerint gyakran a hétköznapi álmainkat a legnehezebb szavakba önteni. Amikor valami karnyújtásnyira van tőlünk, de végül mégsem érjük el, az okozhatja számunkra a legnagyobb csalódást. A tavaszi kampányfilm stratégiája ezekre, a mindennapjainkat mozgató motivációs rugókra, egyéni vágyakra épül – a Sberbank nem elérhetetlen álmokat, vagy gyerekkorunkban megfogalmazott magasztos életcélokat segít megvalósítani, hanem elsősorban a hétköznapi vágyak elérésben nyújt partneri segítséget. A Sberbank tudja, hogyan legyen támasz és jó tanácsadó a mindennapokban – ezt üzenik, ezúttal közvetlenül a hazai közönségnek a film alkotói.

A Sberbank, mint ahogyan az eddigi magyar kampányokban is, a tavaszi spottal a hazai közönséghez szeretné eljuttatni a márkamisszió legfőbb üzenetét: az egyéni vágyak és célok megvalósításában, megbízható és kiszámítható segítséget nyújt, kedvező személyi kölcsönök és hitelkonstrukciók formájában. Ezúttal nem külföldi spot-adaptációkkal, hanem hazai alkotók közreműködésével, az itthoni közönségre szabva kommunikálunk a magyar célközönség felé. Nagyon hálásak vagyunk Szilágyi Fanninak is, akinek tehetsége és szakmai tudása nagyban hozzájárult a reklámfim sikeréhez – idézik Lengyel Zoltánt, a Sberbank marketing igazgatóját.

Az integrált kampány több ügynökség együttműködésével fut: az online lábat az ADDICT és a Brandlift biztosítja, míg a PR részt a Lounge Communication viszi. A spotnak egy 20 és egy 30 mp-es vágata is fut, illetve preroll kampányként is használják. Hangulatát és képi világát tekintve egyfajta misztikusság lengi körül, amely aztán lassan eltűnik, és a happy end-nek köszönhetően a realitások mentén megfogalmazott üzenetté alakul át. Ahogyan a szereplők a jelenet végén szavakba öntik titkos kívánságaikat, úgy lesz közvetlenebb és még emberközelibb a márkaüzenet is.

A Sberbank a hazai reklámfilm forgatással még közvetlenebb kapcsolatot igyekszik kialakítani a magyar célközönséggel, és eljuttatni a brand egyik legfontosabb üzenetét: hiteles partnerként segít elérni személyes céljaidat, és személyi kölcsöneivel, többek között egyéni célok megvalósításában, és mindennapi problémák megoldásában nyújt partneri segítséget.

SOCIAL MEDIA