Ábel Anita: „Az önmagunkba vetett hit visz előre”

Hírek Kiemelt

A Márkamonitor decemberi számában megjelent Talent management összeállításunkban arra kerestünk választ, hogyan menedzselik a televíziók a legnépszerűbb arcaikat ( cikk első részét itt, második részét itt olvashatják), az áttekintés után pedig néhány fontos „televíziós arcot” meg is mutattunk. A kisinterjúkat most online is megjelentetjük. Mai beszélgetőpartnerünk Ábel Anita.

Számos tévé- és mozifilmben játszottál, a te hangodon szólalt meg a Macskafogóban Safranek lánya, az egereket kedvelő Cathy, illetve a Beverly Hills 90210-ben Brenda is. Emellett vezettél különböző tévéműsorokat, és feltűntél sok nagyszabású tévés produkcióban is. Melyik szerepkör áll a legközelebb hozzád?

Nem szeretném magamat bekategorizálni, mert nem szeretem, ha különböző dobozokba rakják a művészeket, legyen szó színészekről, zenészekről vagy bármelyik művészeti ág képviselőiről. Az én hivatásom az, hogy színésznő és műsorvezető vagyok. Már egészen kicsi koromban, négyévesen magamba szívtam a televíziózás levegőjét, és azóta töretlenül imádom a munkámat, így mindegyik szerep egy kicsit én vagyok. Mindig az adott feladat a legfontosabb számomra, legyen szó színházi premierre való készülésről, tévéműsor-készítésről vagy napi sorozatban való szereplésről. Mindig az adott munkára koncentrálok, ezért nincs olyan szerepkör, amely hosszú idő óta kifejezetten közel állna hozzám. Szeretem azt a változatosságot, amit a különböző szerepek és feladatok kínálnak nekem.

 

Szegről-végről kollégák vagyunk, hiszen újságírói végzettséged is van. Kritikusként hogyan értékelnéd Ábel Anita produkcióit a legutóbbi műsorokban?

Bár valóban elvégeztem egy újságíró-iskolát, de nem nevezném magam újságírónak, kritikusnak pedig végképp nem. Filmesztéta édesapám két filmlexikonnak is főszerkesztője és társszerzője volt, erre tekintettel nagyképűség lenne kijelentenem, hogy újságíró vagyok. Ha a kérdés arra vonatkozik, kritikus vagyok-e magammal szemben, akkor a válaszom igen. Maximalista ember vagyok, mindig 110 százalékot szeretnék nyújtani, de az évek előrehaladtával megtanultam magamat dicsérni, hiszen az önmagunkba vetett hit visz előre. Számomra a nézők véleménye a legfontosabb, nagyon sok szeretetet kapok, és ez nagyon jóleső érzés.

 

Lapunk megjelenésével egy időben* kerül a VIASAT3 képernyőjére az Ide süss! – Ünnepi kihívás című műsor, amit ismét Sass Danival vezetsz hétköznap esténként. Mit mondanál előzetesen a nézőknek (és a hirdetőknél dolgozó marketinges kollégáknak), miért érdemes titeket választani a karácsony előtti hetekben?

A gasztroműsorok világában az Ide süss! abban különbözik a többi produkciótól, hogy bár egy verseny, az elsődleges célkitűzése mégis az, hogy minél több emberrel megszerettesse a sütést. A versenyzők – akik szívvel-lélekkel alkotnak – egyébként nagyon sok jó ötletet adhatnak azoknak, akik esetleg tanácstalanok, hogy milyen finomsággal lepjék meg a szeretteiket az ünnepek alatt. A decemberben futó hatodik évad, az Ide süss! – Ünnepi kihívás érdekessége az, hogy most először hírességek bizonyíthatják, miként boldogulnak a habzsákkal és a zsebsárkánnyal: a családias hangulatú műsorban Barát Ati, Bay Éva, Horváth Sisa Anna, Józan Laci, Kabát Peti, Király Linda, Megyeri Csilla, Nagy Sanyi, Nyári Dia és Pumped Gabó próbálják kihozni magukból, na meg persze a desszertekből a maximumot. A versenyzőket műsorvezetőtársammal, Sass Danivak biztatjuk, segítjük, a süticsodákat pedig Szabadfi Szabi és új zsűritagként Szalai Dóri – a Chez Dodo macaronmanufaktúra alapítója – értékeli szakmai szemmel. Nagyon örülök, hogy Dóri is csatlakozott hozzánk, nemcsak a szakértelme, de a pozitív kisugárzása miatt is, öröm volt vele forgatni. Ez a műsor bájos és kedves, tökéletes ünnepi hangolódás mindenki számára.

*A Márkamonitor 2022. december közepén jelent meg. 

Márkamonitor 2022/4.

 

SOCIAL MEDIA