A Wellis fejleszt és külföldön terjeszkedik

Hírek Kiemelt

A 2003-ban családi vállalkozásként indult Wellis mára a piacvezető medencegyártó lett hazánkban, és az országból kilépve a nyugat-európai régióban terjeszkedik tovább. A folyamatosan növekvő piaci részesedésnek köszönhetően a vállalat 2018 végén megkezdte egy új, 10 ezer négyzetméteres, egyszerre akár négyezer kész medence tárolására is alkalmas raktárépület fejlesztését Dabason, és a napokban mutatja be legújabb innovációját.

A Wellis 2003-ban családi vállalkozásként indult Magyarországon. 2005-ben 20 főt foglalkoztatott, 2010-ben pedig 100 munkatárssal, immár középvállalatként működött tovább. Köszönhetően a kiemelkedő termékminőségnek és az exporttevékenységnek, a vállalat dinamikusan növekedett, 2015-re már 300 fős létszámmal működött, a megrendelésállomány elérte az évi ötezer darab kültéri jakuzzit, termékei pedig szinte az összes európai országot meghódították.

A jelenleg évi tízezer darabos medencetermelést kiegészíti egy több tízezer darabos szaniterkínálat is, mindez szükségessé tette a vállalat dabasi, 24 ezer négyzetméteres beépítettségű területének bővítését: a zöldmezős beruházás keretében egy új, 10 ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes raktárcsarnok fejlesztése indult el, amely egyszerre akár négyezer kész medence tárolására is alkalmas. Az innovatív állványzatkialakításának köszönhetően akár három szinten, hétméteres magasságban is lehet majd medencéket pakolni, amelyek mozgatása speciális gépekkel és adapterekkel valósul meg. Egy medence átlagosan 350 kg, mérete pedig 2×2 méter, emiatt kiemelten fontos gondoskodni a megfelelő mozgathatóságról. A raktárhoz tartozik majd egy 300 négyzetméteres, két rámpával ellátott beérkezési áruátvevő, egy 1000 négyzetméteres árukiadó terület, csomagoló részleg, iroda és szociális rész is. A beruházás várhatóan tavasszal zárul.

Czafik Ákos és Czafik Zsolt

Bár a hidromasszázskádak és -medencék idénytermékek, a gyártásnak egész évben működnie kell. A május–szeptember közötti főszezon megfelelő kiszolgálása érdekében a Wellis az év minden egyes hónapját a gyártásra összpontosítja, és 500 munkavállalónak biztosít egész évben munkalehetőséget. „A családi vállalkozás mára Európa vezető medencegyártója lett, és éves szinten több tízezer családnak biztosít egyedülálló wellnessélményt” – mondta Czafik Zsolt, a vállalat vezérigazgatója. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai és gazdasági fejlődésre. Szeretnénk 2020-ra a világ top három medencegyártói között szerepelni, és megkezdeni terjeszkedésünket az Egyesült Államokban is.”

A magyar vállalat az innovációk terén is élen jár: februárban új ellenáramoltatós swim spa medence modellt mutatnak be, amely háromszor annyi víz megmozgatására képes (180 köbméter), mint a hagyományos ellenáramoltatós medencék. A vízáram szélessége 50-60 cm, ezzel egy valódi folyó áramlását szimulálhatjuk otthonunkban. Karbantartás esetén a mechanikai elemekhez pedig a víz leengedése nélkül is hozzá lehet férni. A Rio Grande 2019 semiinground burkolattal is rendelhető, amelynek köszönhetően a modell betonozás nélkül a talajba süllyeszthető, és energiahatékonyabb működést biztosít: a hőszivattyú-csatlakozás speciális kialakításának köszönhetően a fűtési költség az elektromos fűtés egyharmadára csökkenthető.

SOCIAL MEDIA