A világ legerősebb erőembere Siófokon mutatta meg mit tud

Tejszínhub

Siófokon tartott bemutatót a Föld egyik, ha nem a legerősebb embere, a négyszeres világbajnok és nyolcszoros Arnold Classic-győztes Zydrunas Savickas. A 47 esztendős litván az augusztus 2-án kezdődött fekvenyomó Európa-bajnokság társszervezője a Prémium Média & Sport Management Zrt. meghívására érkezett hazánkba, majd ezt követően a CESA Strongman Prémium Liga vendége volt, amit a tiszaújvárosi tűzoltó Juhász Péter nyert.

 

Ahogy tavaly is, idén is megrendezésre került a CESA Strongman Prémium Liga verseny a siófoki Scitec Muscle Beach területén. Magyarország első és jelenleg is legnagyobb, főleg erőemelő, testépítő és fitnesz sportolók számára rendezett szabadtéri fesztiváljára idén az erősember verseny 4. fordulója érkezett.

A regisztrált versenyzők öt különböző versenyszámban mérhették össze képességeiket. Mind közül talán a legnépszerűbb és leglátványosabb a kamionhúzó versenyszám volt, de a közel 40 fokos melegben a Conan kör is megtépázta a sportolók erőnlétét.

„Összességében nagyon elégedett vagyok a nappal” – hallhattuk az idei 4. forduló győztesét, Juhász Pétert. „Őszintén, egy kicsit tartottam a kamionhúzástól, de próbáltam azt félretenni. A 145-ös rönkismétlésre edzésen külön nem gyakoroltam, úgyhogy úgy voltam vele, hogy kettőt, ha nyomok, akkor ebben a hőségben az egész jó. Ez sikerült is, a kettő után megvolt egy harmadik és rápróbáltam a negyedikre, ami sikeres volt szintén, úgyhogy ez most nagyon nagy egyéni csúcs nekem. Szerintem, ha ezt egy öt kilóval feljebb tudnám tornázni, akkor a nemzetközi mezőnyben is egy középmezőny eleji teljesítményre elég lenne a rönknyomásom” – nyilatkozta a tiszaújvárosi tűzoltó.

Hivatásos sportolókét idén ellátogatott Siófokra a tízszeres Arnold Classic és négyszeres Ms. Fitness Olympia bajnok Oksana Grishina, a Mr. Olympia második helyezettje William Bonac, valamint a Prémium Média & Sport Management meghívására a litván származású többszörös rekorder erősember Zydrunas Savickas is. A ma már 47 esztendős erősember több mint harminc éve aktív, mindössze tizenhat éves volt, amikor először indult egy strongman-versenyen. Mint mondja, a szerelem azóta is töretlen: „Próbálkoztam előtte kosárlabdával és néhány más hasonló sportággal, de az erősemberversenyek már nagyon hamar felkeltették az érdeklődésemet. Még egészen gyerekfejjel láttam egy versenyt a városban, ahol felnőttem, és akkor eldöntöttem, ha elég idős leszek hozzá, kipróbálom majd magam benne. Az első ilyen versenyem után tudtam, hogy ezt a sportot nekem találták ki, onnantól nem volt megállás, a világ legerősebb emberévé akartam válni. Most pedig az utánpótlás motiválása az egyik legnagyobb célom.”

 

SOCIAL MEDIA