A Toyota összekapcsolná a városokat, az otthonokat, az autókat és az embereket

Hírek Kiemelt

A világ legzöldebb, leginnovatívabb autógyártójaként és vezető mobilitási szolgáltatójaként ismert Toyota és a KDDI új üzleti és befektetési szövetség létesítéséről állapodott meg: a két vállalat egy olyan társadalom létrehozásán dolgozik, ahol a városok, az otthonok és az autók az emberekkel összekapcsolódva működnek.

 

A Toyota és a KDDI  megállapodtak egy új üzleti és befektetési szövetség létrehozásáról, hogy tovább erősítsék a két vállalat közötti kapcsolatot. A KDDI 2000 októberi alapítása óta (amikor összeolvadt a Daini Denden Inc., a KDD Corporation és az IDO Corporation) a Toyota a vállalat második legnagyobb részvényese (ez a részvények 12,95 %-át jelentette 2020 szeptemberében). A Toyota és a KDDI 2002 óta együttműködnek a G-BOOK, illetve a Toyota telematikai üzletágának nyújtott egyéb szolgáltatások terén. Emellett az internetes alapon összekapcsolt járművek növekvő számának hatására  a két cég 2016 óta együttműködik egy, a már meglévő roaming-szolgáltatásoktól független, globális kommunikációs platform létrehozásán, ahol a járművek kommunikációs eszközei összekapcsolhatók a felhőalapú szolgáltatásokkal.

 

Az üzleti szövetség részletei

A jövőben a két vállalat gyorsítja a mobilitási, illetve telekommunikációs alaptevékenységükön túlmutató, új kezdeményezések megvalósítását, melyek a jövő társadalmának felépítését szolgálják; egy olyan társadalomét. ahol a városok, az otthonok és az autók az emberekkel összekapcsoltan működnek. A vállalatok tovább dolgoznak olyan szolgáltatások kifejlesztésén, amelyek a társadalmi problémák orvoslásával gazdagabbá teszik az emberek életét, illetve együttműködnek a telekommunikáció és összekapcsolt autótechnológiák terén zajló kutatás és fejlesztés területén.

A Toyota és a KDDI jövőbeni együttműködése olyan kezdeményezésekre terjed majd ki, mint a:

  • Közösen végzendő kutatás-fejlesztés olyan telekommunikációs platformokkal kapcsolatban, amelyek  optimális kommunikációt tesznek lehetővé a városok, otthonok, emberek és autók között, összhangban a kommunikációs technológiák fejlődésével, beleértve a 4G, 5G, és 6G rendszereket
  • Az új generációs összekapcsolt autókat kiszolgáló operációs és kezelőrendszer közös fejlesztése, ami az eszközök, hálózatok, platformok és szolgáltatások integrált kezelése révén lehetővé teszi majd a kifinomult működést
  • Az emberek életét gazdagabbá tévő, és a biztonságot nem csupán a járművekben vagy azokon kívül, hanem minden helyszínen garantáló szolgáltatások és szolgáltatási platformok közös fejlesztése
  • Közös munka a városi és vidéki környezet, illetve regionális közösségek közti társadalmi feszültségek kezelése érdekében a városokkal, otthonokkal, emberekkel, autókkal és egyébbel kapcsolatos big data adatfolyam felhasználásával.

 

A fent vázolt üzleti szövetséggel összefüggésben a két vállalat arra a megállapításra jutott, hogy a stratégiai szövetség közép- illetve hosszútávú működése érdekében tovább kell erősíteniük a tőkebefektetés révén megvalósult köteléküket. A vállalatok megállapodtak arról, hogy a Toyota megvásárol 18.301.600 KDDI treasury részvényt (mintegy 52,2 milliárd jen értékben). Ennek megfelelően a Toyota várhatóan a KDDI részvényeinek 13,74%-ával rendelkezik majd. A részvények megvásárlására érvényes határidő 2021. január 29.

SOCIAL MEDIA