A TikTok, a Vice UK és a LEGO vezetői is az előadók között

Hírek Kiemelt

Pontosan egy hónap múlva, szeptember 29-én nyit időkaput a Brain Bar. A résztvevők idén személyesen találkozhatnak Laura Tooduval, az észt védelmi minisztérium harcos amazon tanácsadójával, Peter Boghossian kamuvadász filozófussal és Leyla Acaroglu dizájn provokátorral is.

 

A rendezvény 2022-ben is az emberiség legégetőbb kérdéseit helyezi fókuszba, mint például az aggasztó gazdasági helyzetet, a megbomló békét vagy a közösségi média felelősségét az ukrán-orosz háborúban. Olyan nagyágyúk fordulnak meg a Brain Bar színpadán, mint Zing Tsjeng, a Vice UK főszerkesztője, illetve Jakub Olek, a TikTok Közép-Kelet-Európai és Ukrajnai Kormányzati Kapcsolatokért Felelős Vezetője.

A résztvevők életre szóló leckét kapnak hazaszeretetről, bátorságról és kitartásról Laura Toodutól, az észt védelmi minisztérium politikai tanácsadójától, miközben olyan kérdésekkel találják szembe magukat, hogy a háború kijózanító realitásának fényében szükségünk van-e sorkatonaságra, vagy hogy mire lennénk hajlandóak a hazánkért. A Brain Bar meghívására látogat Magyarországra dr. Peter Boghossian amerikai filozófus, hogy előadásában arra bátorítsa a közönséget, hogy őrizze meg kritikus gondolkodását és szabadságát az egyetemi PC-rezsimmel szemben, és vállalja a lehetetlennek tűnő párbeszédet teljesen ellentétes véleményű partnerekkel is.

A világ minden pontjáról érkező előadók nem félnek megkérdőjelezni olyan alapvetésnek vélt állításokat sem, mint azt, hogy a feminizmus a nők érdekeit szolgálja. Joanna Williams a Women VS Feminism című könyv szerzője kész vitába szállni Johanna Nejedlova nőjogi aktivistával is a közös cél érdekében. Színpadra lép dr. Leyla Acaroglu dizájn provokátor is, és arra ösztönözi a fesztiválozókat, hogy ne adják fel a reményt azzal kapcsolatban, hogy valódi változást érhetnek el a világban. A rendezvény előadói között szerepel Johnny Castrup, a LEGO Ideas vezetője, aki arról mesél majd, hogyan szabadítja fel a kreativitást a közös alkotás, és milyen elképesztő üzleti sikereket hoztak a LEGO rajongók ötletei. A LEGO Ideas ugyanis az a platform, ahol nem csak a már létező építőkockákból lehet alkotni, hanem mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját és valóra válthatja legnagyobb álmait is legóból – írják.

A Brain Barnak szeptember 29-30. között a Magyar Zene Háza ad otthont. A rendezvény diákok és tanárok számára idén is ingyenes.

 

SOCIAL MEDIA