A szépség és az elfogadás határait feszegeti címlapsztorijával az InStyle magazin legújabb lapszáma

Hírek Kiemelt

Magyarországon elsőként került drag queen női magazin címlapjára, ezzel is támogatva az elfogadás és a nyitottság szellemiségét.

 

Az amerikai magazinpiacon – az InStyle magazin szülőhazájában – lapok tucatjai jelentek meg az elmúlt években „drag queen”-ekkel a címlapjukon, főleg, amióta a divatipar kifutóin is megjelentek a nemek határait feszegető modellek.  Magyarországon azonban ez az első eset, hogy ilyen komolyan tabudöntögető szerepet vállal egy divatmagazin.

Az alapötlet az volt, hogy ha már Beauty issue lesz az InStyle magazin téli lapszáma, akkor a „szokásos” formához képest, amikor is kiszámíthatóan egy szép nőt mutatunk be a címlapon, mennyivel izgalmasabb lenne, ha inkább újfajta megközelítéssel boncolgatnánk azt az univerzális kérdést, hogy milyen sokrétű is a szépség. Azt éreztük, hogy nem kell feltétlenül megragadunk a megszokottnál. Az, hogy mit látunk szépnek, szubjektív. Mindenkiben meg lehet látni a szépséget, illetve az, hogy mit fogadunk el szépnek, nyitottság kérdése.  Megvizsgáltuk inkább Feltettük azt a kérdést, hogy mit jelent a szépség a 21. században. Mit „szabad” és mit „nem szabad”? A szépség ezer arcát szerettük volna bemutatni, szabályok és korlátok nélkül. Napjainkban a szépségideálok változnak, a szépséggel kapcsolatos korlátok és konvenciók pedig ledőlnek, hála például az olyan bátor karaktereknek, mint Máté és drag queen alteregója, Enigma, és az olyan nyitott, elfogadó eszméket képviselő embereknek, mint Sztarenki Dóri. Máté, a drag queen alanyunk profi sminkmester, aki önkifejezési formának és lélekterápiának alkalmazza önmagán a sminkelést, Dóri pedig világéletében nyitott és elfogadó volt, így örömmel vállalta a felkérésünket. Vajon sminkelheti-e magát egy férfi, és lehet-e így a címlapon? És mi van, ha egy nő nem feltétlenül vágyik teljes sminkben töltött mindennapokra? A címlaphoz tartozó cikkben a két sztár mély őszinteséggel és megérintően mesél saját szépségükhöz kapcsolódó érzéseikről és az elfogadásról. A fotózáson két címlapsztárunk azonnal megtalálta az összhangot, a képek pedig magukért beszélnek. Szépségük lágyabb és vadabb oldalát is bemutatjuk róluk készült fotósorozatunkban – nyilatkozza az itthon igencsak egyedülálló címlaptörténetről az InStyle magazin főszerkesztője, Alberti Petra Bianka. – A kontrasztos képeken egy természetes szépséget natúr sminkben, és egy férfit hangsúlyos drag queen sminkben láthatnak az olvasók. A címlapsztorit Lakatos Márk, az InStyle kreatívigazgatója stylingolta, a fotókat Martin Wanda készítette.”

A címlap kapcsán már számos médiamegjelenést kapott az InStyle magazin, emellett pedig a közösségi oldalakon rengeteg pozitív és megerősítő visszajelzés érkezik a célcsoporttól a szerkesztőséghez.

Téli lapszámban tehát a főszerep a szépség témaköréé. A legnépszerűbb idei termékújdonságok mellett a magazin körbejárja a sztárok legemlékezetesebb sminkjeit és frizuráit, hazai és külföldi hírességek árulják el szépségtitkaikat, valamint a változó szépségideálokat és a ledöntött konvenciókat is végigkísérhetjük. Emellett egy egész évszaknyi „must have” stílustippet talál az olvasó az idei tél legmenőbb anyagairól, színeiről és szabásvonalairól, kiegészítőiről. Abban is útmutatóval szolgál a lap, hogy milyen hazai kincsekkel lephetjük meg szeretteinket a médiavállalat legújabb márkája, a #Vegyélhazait ajánlatai által – ezekkel pedig nem csak ajándékozottunknak, de a hazai alkotóknak is örömet szerezhetünk! www.instyle.hu/megjelen. Az InStyle téli lapszáma 2020.11.25-étől található meg a standokon.

SOCIAL MEDIA