A Sony új SRS-RA5000 és SRS-RA3000 vezeték nélküli hangszórói újraértelmezik az otthoni zenehallgatást

Hírek

A Sony bejelentette két legújabb vezeték nélküli hangszórójának érkezését. Az SRS-RA5000 és az SRS-RA3000 készülékek biztosítják a prémium minőségű, harmonikus hangzást otthonainkban. A Sony egyedülálló és speciális hangtechnológiájának köszönhetően a hangszórók képesek akár egész szobát betöltő hangot is létrehozni. A kiegészítők bármely otthonnak tökéletes elemei, hiszen segítségükkel kiváló minőségben élvezhetjük a zenét.

Hallható különbség

Legyen szó olvasásról, főzésről, munkáról, vagy kedvenc zenéink lejátszásáról, a RA5000 és a RA3000 érezhető változást hoz a mindennapjainkba. Mindkét hangszóró kialakítása prémium minőségű, két csatornás hangélményt kínál, amely bármelyik otthonba tökéletesen illeszkedik.

Az RA5000 és az RA3000 komplett tereket betöltő hangot képes kibocsátani, köszönhetően a Sony egyedi térhatású hangtechnológiájának. Az Immersive Audio Enhancement és a 360 Reality Audio technológia nyomán az RA5000 és RA3000 hangszórók vertikális és horizontális irányban továbbítják a kellemes és nyugtató hangokat, örömtelivé varázsolva a helyiséget. A 360 Reality Audio zeneszámok, melyek több kompatibilis zenestreamelő szolgáltatáson[1] is élvezhetők, háromdimenziós helyadatokat rejtenek. Ezeket felhasználva az RA5000 és RA3000 eszközök kiterjedt hangtérérzetet keltenek. A Sony egyedi Immersive Audio Enhancement algoritmusa bármely kétcsatornás sztereó zeneszámot képes átalakítani egész teret betöltő hanggá az optimálisabb zenehallgatás érdekében.

Az RA5000 Hi-Res Audio minősítéssel ellátott termék, melyet a High Resolution Audio hangvisszaadási teljesítményének maximális kihasználására terveztek. Az RA5000 eszközt három függőlegesen és három vízszintesen sugárzó hangszóróval látták el. A hangszóróegységen nagy mágnesességű neodímium mágnesek és egy csillámpalával megerősített membrán található, amely erőt ad a hangszórónak, miközben megőrzi kompakt méretét. Ezeket támogatja a mélynyomó, mely gazdag basszushangot szolgáltat a szoba teljes területén. Az RA5000 megtartja kifejező jellegét a basszus hangoktól egészen a magas hangokig.

Az RA3000 hangszóró mély basszus keretében képes szolgáltatni hangélményt minden irányba. Ezt teljes tartományú hangsugárzói és a zenét a szoba minden szegletébe eljuttató omni-diffúzora, valamint a basszust produkáló duális passzív sugárzói segítségével éri el. Az egységet borító magassugárzók felfelé haladó hullámfrontot képeznek, így függőlegesen szállítják a hangot és teremtenek páratlan élményt.

Önfeledt prémium hangélmény

Az RA3000 és az RA5000 eszközöket hangkalibrációs technológiával is felszerelték, amely optimális hangteljesítményt biztosít a használat helyszínétől függetlenül. Az RA5000 Immersive Audio Enhancement gombjának lenyomva tartásával a készülék elvégezi a helységben az automatikus, részletes hangkalibrációs beállítást az optimális hangteljesítmény elérése érdekében. Az RA3000 egyszerű és automatikus beállításmódot biztosít az idilli pillanatok megszakítása nélkül. Az RA3000 automatikus újra-kalibrálásához csupán be kell kapcsolni a hangszórót, és a kalibráció az új lokációnál végbemegy.

Az RA5000 és az RA3000 Auto Volume technológiájának köszönhetően búcsút mondhatunk a távirányító állandó hangszabályozásának és stresszmentesen élvezhetjük az állandó, tökéletes hangerőt minden egyes dallamnál. A hangszóró a könnyed hangélmény érdekében beállít minden hangsávot, ezzel biztosítva a felhőtlen kikapcsolódást szeretteinkkel.

 

Otthoni hangszóró a maximumon

Az RA5000 és az RA3000 kompatibilis Google Asszisztens[2] által vezérelt beépített Chromecasttal, valamint Amazon Alexával[3] ellátott eszközökkel. Így a felhasználó kéz használata nélkül, hangvezérléssel irányíthatja zenehallgatását, változtathatja a hangerőt és további beállításokat is módosíthat. Mindkét hangszóró támogatja a Multi-room lejátszást, mely a tetszőlegesen kiválasztott dalt/dalokat különböző szobákban egyidejűleg képes sugározni a Google Home és Amazon Alexa alkalmazások segítségével.

A hangszóró a lakóhely bármely szegletéből irányítható a “Sony | Music Centre” okostelefonos applikáció segítségével, mely a felhasználó és családja számára egyaránt biztosít változatos beállításokat és személyre szabott zenehallgatási élményt.

Az RA5000 és RA3000 hangszórók vezeték nélkül képesek kapcsolódni a kompatibilis BRAVIA televíziókhoz[4], így növelhetik a készülék hangteljesítményét és a filmélményt. Mindkét hangszóró rendelkezik Wi-Fi, Bluetooth® és NFC technológiával[5], beépített Chromecasttal, és kompatibilisek a Spotify Connecttel[6]. Az eszközpárosítás segítségével a felhasználó ezáltal képes az okostelefonjáról vagy tabletjéről sugározni kedvenc zenéjét.

 

Az otthon alkotóeleme

Az RA5000 és RA3000 hangszórók különleges prémium kialakításuknak köszönhetően tökéletesen ötvözik a mérnöki tudást a stílusérzékkel. Mindkét modell kapható fekete színben kontrasztos rézkiemelésekkel, az RA3000 pedig ezüstnyomatékokkal kiegészített világosszürke testben is elérhetővé válik. Ez egy gyönyörű hangszórót eredményez, amely minden otthon középpontját képezheti.

Kompakt méretének köszönhetően az RA3000 szinte akárhol elfér. Nedvességálló jellegét kihasználva a konyhában és a fürdőszobában is lehetőség nyílik a használatára. A felhasználó akár nyugtató zenét hallgat a kádban, vagy táncol főzés közben, az RA3000 kiváló partnere lesz ebben.

Az SRS-RA5000 és az SRS-RA3000 modellek 2021 februárjától lesznek elérhetők.

 

 

[1] A Music Center alkalmazás letöltéséhez kötött. Kompatibilis online zeneszolgáltatóra történő feliratkozás, harmadik felekre vonatkozó feltételek, számlák és díjak felmerülhetnek. A kompatibilis szolgáltató nem minden országban és régióban elérhetők. A www.sony.net/360RA/ oldalon ellenőrizhető az alkalmazás és a szolgáltatás kompatibilitása.

[2] A Google, a Google Home és logói a Google LLC tulajdonában állnak. A Google Asszisztens csak bizonyos országokban/régiókban és nyelveken elérhető.

[3] Az Amazon Alexa és logói az Amazon.com, Inc. és leányvállalatai tulajdonában állnak. Az Amazon Alexa csak bizonyos országokban/régiókban és nyelveken elérhető.

[4] Bluetooth® technológiával történető vezeték nélküli kapcsolódás, Bluetooth® A2DP támogatással rendelkező BRAVIA® televízió szükséges. A megfelelő modellek itt találhatók: https://www.sony.net/bluetooth-connection/

[5] Kizárólag az SRS-RA5000 esetében elérhető.

[6] A Spotify Connect™ egyes országokban és régiókban nem elérhető.

SOCIAL MEDIA