A Reklámszövetség Alexander Brody számára az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag  címet adományozta

Karrier Kiemelt

A Magyar Reklámszövetség eddig hat kiváló szakembernek adományozott Tiszteletbeli Örökös Tag címet, utoljára 2019-ben Dr. Megyer Örsnek. Alexander Brody elismerését az ügyvezetőség teljes összhangban terjesztette elő, amelyet az MRSZ elnöksége egyhangúlag szavazott meg. A kitüntetést igazoló oklevelet Gulyás János, az MRSZ elnöke adta át Alexander Brodynak – a járványhelyzetre való tekintettel – egy szűk körű baráti vacsora keretében.

 

Gulyás János, az MRSZ elnöke hangsúlyozta: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Alexander Brody számára személyesen adhattam át az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag címet, hiszen pályafutása során igen sokat tett a reklámipar fejlődéséért és példájával, életművével nagy hatással volt a hazai szakmára is. Felemelő élmény volt vele beszélgetni, hallgatni tapasztalatait és bölcs tanácsait.”

Alexander Brody szokásos szerénységével és humorával azt mondta: „Jól esik ez az elismerés, de az életemben olyan későn jött, hogy sajnos sokáig már nem szolgálhatom ezt a posztot.” Hozzátette: „A legfontosabb tanácsom, hogy legyünk nyitottak mások ötleteire, mert biztos találunk annál jobbat, mint amilyen a mi eredeti gondolatunk volt. Nagy érdeklődéssel forduljunk az emberekhez, mert tapasztalatom szerint nem pénzzel, hanem figyelemmel és figyelmességgel lehet motiválni.”

Alexander Brody reklámszakember, író, üzletember a Princetoni Egyetem Woodrow Wilson karának diplomata szakán végzett. Több, mint negyven évig dolgozott a Young & Rubicam International cégnél, ahol kifutófiúként kezdte és egészen az elnöki posztig vitte. Később ugyanezt a pozíciót töltötte be az Ogilvy & Mather Worlwide vállalatnál. A Reklám Világszövetség (IAA) volt elnöke. Az ő vezetése alatt lett a szövetség tagja Magyarország, Kína és a Szovjetunió. Több vállalat és alapítvány igazgatósági tagja, ezek között az American Hungarian Foundation elnökségének is.

Számos angol nyelvű könyvet írt, majd az 1990-es évek közepétől aforizmaköteteket jelentetett meg magyarul. Amerikában megjelent művei: Old Wine Into Old Bottles (Régi bor régi tömlőkben); In Praise of Simplicity (Az egyszerűség dicsérete); Aye-and what then? (Igen-és akkor mi van?); The Heart and the Tongue (A szív es a nyelv); A Bell With Many Echoes (Egy harang több visszhanggal).

Fontosabb kitüntetései: George Washington-díj (2002), Eger város díszpolgára (2003), a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (2005)

Alexander Brody különleges, egyedi személyiség. Bár saját bevallása szerint éppen olyan, mint mindenki más. Hazája Magyarország, otthona a nagyvilág. Kedveli a házias ételeket (leginkább a magyart), a szép nőket (leginkább a magyart), és a gyors lovakat (leginkább az angol telivért). Kubai szivarja hosszú és tömör, haragja rövid és ritka. Keresi a gyermekek, állatok és virágok társaságát, kerüli a koktélpartikat, a földalattit és a lépcsőmászást. Rajong a sportért, a zenéért és a művészetekért. Utálja az erőszakot, a veszekedést és az igazságtalanságot. Boldog, ha szavakat válthat barátaival vagy ismeretlenekkel, de szívesebben hallgat, mint beszél, tanul, mint tanít, olvas, mint ír. Becsüli az udvariasságot, a pontosságot és a profi teljesítményt. Magát amatőrnek tartja, de a szó eredeti értelmében. Életeben két dologra büszke: hogy van egy fia, Sandy, és egy lánya, Thyra.

 

Az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagságról

A Magyar Reklámszövetség 2014 decemberében határozott arról, hogy létrehozza a Tiszteletbeli Örökös Tagság címet, amelyet Dr. Nagy Bálint korábbi elnök és alelnök, jelenleg ügyvezetőségi és elnökségi tag javasolt. Tiszteletbeli Örökös Tagság címet az elnökség olyan, a nyugdíjkorhatárt elérő, illetve annál idősebb szakembernek ítélhet oda, aki vagy korábban legalább 5 éven keresztül az MRSZ tagja volt és tisztséget töltött be a szervezetben vagy tágabb értelemben a kommunikációs szakma érdekében rendkívül sokat tett. Az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagokat a rendes tagokkal minden tekintetben azonos jogok és kötelezettségek illetik meg, tagdíj fizetése nélkül.

 

Eddig kitüntettettek

Az elismerést legelőször a szövetség 40 éves jubilálása alkalmával rendezett gálán 2015 januárjában Dr. Takács Ildikónak és Sas Istvánnak adta át az elnökség. Majd 2015. decemberében az éves közgyűlésen újabb három szakemberrel bővült a kitüntetettek sora: Merényi Éva, Dr. Skriba Judit és Dr. Pócsik Ilona. Ezt követően 2019 májusában Dr. Megyer Örs vehette át a Tiszteletbeli Örökös Tagságot igazoló díszoklevelet.

SOCIAL MEDIA