A PwC és a Celonis szoftvercég stratégiai szövetségre lép

Hírek Kiemelt

A nemzetközi PwC-hálózat és a Celonis szoftvercég bejelentették, hogy – a korábbi sikeres együttműködést új szintre emelve – globális stratégiai szövetségről állapodtak meg. A mesterséges intelligencia alapú folyamatbányászati, és -fejlesztési szoftverek területén piacvezető Celonis 2018 óta tagja azon cégek szűk körének, amelyek piaci értéke meghaladja az 1 millió amerikai dollárt.

 

Az együttműködés három kiemelt része az audit, a pénzügyi transzformáció és az SAP S/4 HANA migráció. A jövőben a PwC nyújtja a tanácsadói és az üzleti értéket teremtő szakértelmet, míg a Celonis az átfogó folyamati tudást és a technológiát biztosítja. A stratégia részeként, a PwC és a Celonis közösen globális megoldások fejlesztésével is foglalkozik majd, melynek célja, hogy ezen szolgáltatások a PwC ügyfelei számára elérhetőek legyenek minden országban.

 

A folyamatbányászat üzleti előnyei

„A folyamatbányászat jelentős értéket képvisel azzal, hogy lehetővé teszi a vállalatok számára a nem hatékony folyamatok felfedését, a zökkenőmentes működés elérését és a valós idejű teljesítménymérést. Ezen felül hozzájárul az optimális teljesítmény biztosításához, a fogyasztói élmény növeléséhez és a költségmegtakarításhoz is. A Celonis-szal való kiterjesztett megállapodás segítségével még jobban tudjuk támogatni ügyfeleinket folyamataik elemzésében és fejlesztésében, valamint beilleszteni őket a jövő elvárásainak megfelelő működésbe” – mondta Fedor Péter, a PwC Magyarország folyamatbányászatért felelős vezető menedzsere.

Az együttműködés egyik fő fókuszterülete az auditfolyamatok fejlesztése digitalizációval, a folyamatok további elemzésével, rejtett lehetőségek felfedésével és a megfelelőség biztosításával.

A másik kiemelt terület a pénzügyi folyamatok átalakulása: a két cég együttműködve jobban tudja támogatni a vállalatok üzleti transzformációját a digitális és adatalapú pénzügyi működés irányába. Ezen felül a Celonis szoftvere lehetővé teszi a PwC számára, hogy hatékonyabban támogassa az SAP S/4 HANA migrációt előzetes tanulmányokkal, üzleti lehetőségek elemzésével.

„Az adatvezérelt folyamatfejlesztés egy innovatív, hatékony eszköz. A PwC szakmai tudása és a Celonis mesterséges intelligenciával támogatott folyamatbányászati technológiájának kombinációja által ügyfeleink képesek lesznek optimalizálni üzleti működésüket a bonyolult folyamataikból elemzéssel kinyert tényszerű információknak köszönhetően” – emelte ki Major Andrea, a PwC Magyarország kockázatkezelésért felelős cégtársa.

 

A Celonis-ról

A Celonis piacvezető a folyamatbányászati és folyamatfejlesztési szoftverek területén, az adatokat alakítja át felismeréssé és akciókká. Az Intelligent Business Cloudja lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy gyorsan megértsék és fejlesszék az üzleti működésük operatív modelljét.

Olyan cégek, mint a Siemens, a 3M, az Airbus, és a Vodafone világszerte a Celonis-ra támaszkodnak, hogy irányt mutasson és vezesse üzleti folyamataik változtatását, ezzel több millió dollár megtakarítást és javuló fogyasztói élményt eredményezve. A vállalat müncheni és New York-i központú.

SOCIAL MEDIA