A Nielsen Brandbank az új Content Health funkciók bevezetésével erősíti a termékek felfedezhetőségét és megkülönböztetését az interneten

Hírek Kiemelt

A Nielsen Brandbank, a digitális terméktartalom-megoldások vezető szolgáltatója az új Shopper Experience Platformjának részeként bevezeti az új Content Health megoldását. Ez a Platform lehetővé teszi a márkák számára, hogy megértsék, mennyire teljes és pontos a vásárló részére biztosított terméktartalmuk, és egy pontszám segítségével megtudhatják, milyen kulcsfontosságú jellemzők hiányoznak ahhoz, hogy javítani tudjanak a vásárlóknak szánt termékinformáción a jobb vásárlási élmény eléréséhez.

 

A mai modern vásárló mindössze másodperceket tölt az online polcokon való nézelődéssel. Ez egy kritikus idő, amely alatt gyorsan döntést hoz a vásárlásról, vagy tovább lép és megnézi a versenytársak termékeit. A Nielsen Brandbank a vezető törzsadat-kezelő szolgáltatóval, a PIMCORE-ral együttműködve biztosítja a Content Health megoldását, amely lehetővé teszi a pontos és teljes B2C termékadatok elosztását minden csatornán, segítve a márkákat a vásárlói élmény fokozásában, hogy megnyerjék a vásárlói hűségért folytatott csatát.

„Minden eddiginél fontosabb, hogy a márkák a csomagoláson lévő információkon túl  biztosítsanak további megbízható leírást a termékekről, hogy a vásárlók könnyen megtalálhassák, amit keresnek, és így fenntartható maradjon a márkahűség – mondta Mike Nickituk, a Nielsen Brandbank globális ügyvezető igazgatója. A valóság az, hogy a legtöbb márka küzd a terméktartalmak minőségével és teljességével. Az Evolve – The Shopper Experience Platform lehetővé teszi a márkák és a kiskereskedők számára, hogy a vásárláshoz vezető utat tökéletes és mindenre kiterjedő terméktartalommal uralják, erősítve a pontos és minőségi termékadatok gyorsabb eljuttatását a digitális polcokra. Az új platform biztosítja a naprakész terméktartalom azonnali megosztását az összes kereskedelmi partnerrel, valamint leegyszerűsíti a folyamatokat és csökkenti a költségeket.”

A mai vásárlóknak kevésbé fontos a vásárlás tényleges aktusa, sokkal inkább a teljes körű, mindenre kiterjedő böngészési élményt tartják szem előtt. Mivel a vásárlók ma már szabadon dönthetnek arról, hogy mit, hol és hogyan vásároljanak, így kihasználják a rendelkezésre álló eszközöket, hogy az igényeiknek legjobban megfelelő vásárlási élményt kapják. Ezért az iparág számára kulcsfontosságú, hogy megértse és elemezze ezeket a viselkedési formákat, hogy reagálhasson a vásárlók igényeire.

Az online vásárlói élmény és a szükséges termékinformációk nyújtása azért nagyon fontos, mert befolyásolják a vásárlói hűséget a hagyományos offline csatornához hasonlóan. A globális világjárvány óta a vásárlók 79%-a változtatott a hűségét befolyásoló tényezőkön, sőt, több mint egynegyedük márkát vagy üzletet váltott. Mindezeken felül a márkák 84%-a a három lefontosabb vásárlói elvárás (egészség és wellness, élelmiszer intolerancia és fenntarthatóság) közül legalább egyet nem tud biztosítani, így nem tudnak megfelelni a vásárlók igényeinek. Ma már nem elfogadható, hogy a vásárlókra zúdítjuk az összes termékadatot és elvárjuk tőlük, hogy a termékek között kutakodjanak, hogy megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelőt.  A márkák feladata biztosítani azokat az eszközöket, úgy mint meta adatokat, amelyek segítenek a termékeik megkülönböztetésében, hogy kitűnjenek a versenytársak közül, és ezzel megkönnyítsék a vásárlás megvalósulását.

A Nielsen Brandbank Content Health megoldása lehetővé teszi a márkák számára, hogy három kulcsfontosságú lépést követve felgyorsítsák  a termékük felfedezhetőségét és a megkülönböztetését:

  1. A tartalom teljességének vizsgálata, amely során felfedezhetővé válnak azok a hiányosságok, amelyek javításával kiemelhetők a termék erősségei.
  2. Optimalizált és továbbfejlesztett termékinformációkat biztosítása a vásárlók számára a B2C tartalom kiegészítéséhez rendelkezésre álló attribútumok használatával.
  3. Extra információk biztosítása, amelyek nem szerepel a csomagoláson. Ezzel növelhető a piacra jutás sebesség és erősíthető a márkahűség.

Összegezve:  a márkáknak és a kiskereskedőknek olyan élmény megteremtésére kell törekedniük, amely nemcsak kiváló értéket kínál a vásárlóknak, hanem lehetővé teszi, hogy a márkák megnyerjék a vásárlói hűségért folytatott csatát, és felgyorsítsák a terméknövekedést minden csatornán.

A Pimcore® elnyerte a “Customers’ Choice 2021” díjat a Master Data Management Solution kategóriában, amelyet a Gartner® Peer Insights a “Voice of the Customer” jelentésében tett közzé.

A márkák az új megoldás segítségével növelhetik a vásárlói hűséget, és ezáltal felgyorsíthatják a termékeik felfedezhetőségét és a megkülönböztetést minden értékesítési csatornán.

 

SOCIAL MEDIA