A multinacionális szoftvercég harcba száll a magyar tehetségekért

Hírek

A nagykanizsai Sakk Klub közel egy évszázados hagyományát kívánja újraéleszteni a finn TUXERA. A multinacionális szoftvercég névadó szponzorként száll partiba, hogy a minőségi sakkozás feltételeit javítsa, ezzel segítve lokálisan és országosan a tehetséggondozást, a nemzetközi körforgásban való részvételt és nem utolsó sorban a tehetségek felkutatását, a magyar agyat.

 

A névadó szponzori szerződéssel a sakk klub és a finn cég határozott idejű, három évre szóló együttműködés alapjait fektette le. Az egyesület új neve: TUXERA-Aquaprofit Nagykanizsa Sakk Klub.

A nagykanizsai Sakk Klub számtalan hazai és nemzetközi megmérettetésben jeleskedett, a csapat és a játékosok mindig a legjobbak között voltak, 13-szoros magyar bajnoki címet értek el. Eredményeinek köszönhetően több magyar és külföldi élvonalbeli játékos igazolt története során rövidebb vagy akár hosszabb időszakokra is Kanizsára, a csapatot erősítette többek között az indiai világbajnok, Viswanathan Anand, az olimpiai bajnok Portisch Lajos és aktív korában a világ legjobb női játékosa Polgár Judit is.

A finn TUXERA IT-tárolástechnológiai és hálózatátviteli vállalat 2021 óta van jelen a magyar piacon, IT befektetőként vásárolt fel magyar céget, és Tuxera Hungary Kft. néven kezdte meg működését. A TUXERA alapítója és elnöke Szakacsits Szabolcs kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar tehetségek és ezáltal a magyar kutatás-fejlesztés is kiérdemelje rangját és minél több elismerést kapjon nemzetközi színekben: „Magyar programozó matematikusként és fejlesztőmérnökként az elmúlt 3 évtizedben megtapasztaltam, hogy ott a helyünk a nemzetközi élmezőnyben. Szeretném, ha minél több magyar siker születne, amellyel hozzájárulhatunk egy fenntartható világhoz és ehhez a sakk magyar mesterei és az utánpótlás egy elengedhetetlen feltétele a jövőnknek. A nagykanizsai klub szponzorációjával egy régi álmom valósult meg, a szülővárosomban tudom újrakezdeni azt a munkát, amelyet nemzetközileg megalapoztam.”

Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke, a nagykanizsai Sakk Klub elnöke az együttműködésben számtalan lehetőséget lát: „Talán véletlen egybeesés, de 2024-ben Magyarország rendezheti a nemzetközi sakkolimpiát, amely új színteret adhat a hazai utánpótlásnak, fiatal tehetségeknek. A TUXERA szponzorációja lehetővé teszi számunkra, hogy az elkövetkezendő években mind helyi, hazai és nemzetközi szinten is tovább fejlődjünk.”

 

SOCIAL MEDIA