A Milánói Dizájn Hétre készül a Lexus

Hírek

A küldetés új mérföldkőhöz érkezett, amikor a márka bejelentést tett új rendezvényéről, amelynek „Az együtt létezés határtalansága” címet adta. A Milánói Dizájn Héten megrendezésre kerülő eseménnyel az ’egyediség harmóniájának lélegzetelállító élményét ünneplő’ luxusautó-gyártó immár 11. éve vesz részt a nagy presztízsű dizájn eseményen.

Lexus különleges rendezvényének látogatói egy jövőbeli, határtalan társadalomban gondolkodó, fantáziadús, gondolatébresztő dizájnt csodálhatnak meg. A vezető környezetbarát hibrid autógyártó a dizájnra a folyamatos változás, a szerepvállalás, valamint a befogadás katalizátoraként tekint. A dizájn képes különlegessé tenni a mindennapit, és ráébreszteni minket arra, hogy ha a „-VAL / -VEL” toldalékot az együttműködés, a közös munka vagy az együtt létezés fogalmai szerint értelmezzük, a lehetőségeink végtelenek – áll a társaság közleményében.

A rendezvény szenzációs központi installációja Sota Ichikawa japán építész, a doubleNegatives Architecture alapítójának a műve. A dinamikus, 4 dimenziós alkotás szemtől szembe állítja a nézőt a „-VAL / -VEL” fogalmával. Ichikawa arról nevezetes, hogy a fizikai tér újraértelmezése érdekében a dizájnt rendszerint az információs technológiával ötvözi, ezúttal pedig olyan installációt hozott létre, amelyben a digitálist az analóggal keresztezi. Elképzelésének kulcstézise, hogy mindenki a világ közepe, s művében az egyéneket percepcionálisan végtelen számú, függőlegesen lelógó zsinór szimbolizálja. Az összes lelógó zsinórt egyetlen fényforrás világítja meg egyszerre, mégsincs árnyékban egyik sem. Ez azt jelképezi, hogy minden egyén perspektívája a saját középpontja, s a megoldás azt példázza, hogyan jöhet létre a technológia és az innovatív dizájn-szemlélet hatására egy első látásra lehetetlen dolog.

A Lexus dizájn iránti szenvedélye az utóbbi években nagyban hozzájárult a márka vonzerejének növekedéséhez. Az innovatív Lexus LF-1 Limitless, a Milánóban bemutatásra kerülő, legújabb tanulmányautó a Lexusnak a jövő formáit kutató szemléletmódjából ad ízelítőt. A Lexus Dizájn rendezvény a Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci újonnan renovált Cavallerizze épületében lesz. Az egykori monostort, amely a XIX. századtól istállóként funkcionált, a közelmúltban újították fel egy városfejlesztési és épület-helyreállítási projekt keretében.

A kiállított remekműveken kívül a luxusautó és életmód márka módon is szeretné elkápráztatni vendégeit. Az innovatív, fiatal séfek triója, a milánói ALTATTO csoport produkciója egyedülálló kulináris élményt ígér. Ők az EGYÜTT LÉTEZÉS HATÁRTALANSÁGÁT egy új dimenzióban, az érzékek élesítése által, az ízlelésre és a látásra hatva valósítják meg. A látogatók emellett megtekinthetik a 2018-as Lexus Design Award 12 döntősének munkáit is. A verseny világszerte a fiatal, feltörekvő tehetségeket állítja a középpontba. A nemzetközileg elismert tagokból álló zsűri április 16-án, a sajtónapon, a világsajtó jelenlétében választja ki a fődíj nyertesét.

SOCIAL MEDIA