A Mercedes-Benz Hungária Kft. sikeres évet zárt 2020-ban

Hírek Kiemelt

A Mercedes-Benz 4501* darab regisztrált személygépkocsival a 2019-es rekordévének eredményét érte el, miközben megerősítette vezető pozícióját a prémium szegmensben. 

 

A Daimler, a Mercedes-Benz anyavállalata a COVID-19 járvány miatti, kihívásokkal teli környezetben a piaci elvárásoknál jóval kedvezőbb pénzügyi eredményeket ért el. Míg a bevételek 11 százalékkal, 154 milliárd euróra csökkentek, addig a nettó nyereség 4 milliárd euró volt, ami közel 50 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest, köszönhetően a gyors költségracionalizálásnak és az egész éven át tartó pénzügyi fegyelemnek. Miközben az általános kutatás-fejlesztési kiadások csökkentek, a jövőbeni beruházások, különösen az elektromobilitás terén megvalósított fejlesztések a terveknek megfelelően zajlottak. Mindez különösen a Mercedes-Benz Cars üzletág számára volt előnyös, amely jelenleg egy rendkívül vonzó termékportfólióval rendelkezik.

A Mercedes-Benz Hungária Kft., a Mercedes-Benz és smart márkák magyarországi képviselete 119,8 milliárd forint nettó árbevétellel zárta a 2020-as évet, ami a 2019-es évhez képest közel 6 százalékos növekedést jelent.

A személyautó üzletág a tavalyi évet 4501 jármű regisztrációval zárta, ezzel szinte ugyanolyan rekorderedményt ért el, mint 2019-ben. A tavalyi volt az ötödik egymást követő év, amikor a Mercedes-Benz az első helyet szerezte meg Magyarországon a prémium személyautó-márkák rangsorában a regisztrációkat tekintve. Ezzel a Mercedes-Benz Hungária Kft. 2020-ban is megerősítette vezető szerepét ebben a szegmensben, mindezt úgy, hogy közben a teljes személyautó piac 19 százalékkal esett vissza.

Az xEV eladások dinamikus növekedésével jelentős előrelépést tett a cég 2020-ban: 960 teljesen elektromos és plug-in hibrid Mercedes-Benz személygépkocsit regisztráltak Magyarországon. Így a márka teljes személygépkocsi eladásainak 21 százalékát kitevő xEV értékesítésekkel a Mercedes-Benz vezető szerepet szerzett a prémium szegmensben. A Mercedes-Benz regisztrálta az összes Magyarországon eladott xEV modellek 16 százalékát, ezzel a legnagyobb részesedést produkálva a teljes magyar személyautó piacon a teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautók kategóriájában. Ez a kimagasló teljesítmény annak köszönhető, hogy a Mercedes-Benz Hungária Kft. már 27 plug-in hibrid és egy teljesen elektromos személygépkocsi-modellt kínált a hazai piacon 2020-ban.

Az SUV modellek értékesítése továbbra is folyamatosan növekszik, összesen 2172 járművet regisztráltak, amely 42 százalékos növekedés 2019-hez képest. A Mercedes-Benz legkeresettebb modelljei, a GLE és a GLC is ehhez a kategóriához tartoznak. 2020-ban a GLE és a GLE Coupe modellekből 783, míg a GLC és a GLC Coupe-ból 769 darabot regisztráltak.

„Mindig örömünkre szolgál azokról a Mercedes-Benz modellekről beszélni, amelyek kecskeméti gyárunkban készültek: tavaly 993 darab A-osztály, CLA és CLA Shooting Brake modellt regisztráltunk, ami azt jelenti, hogy a Magyarországon értékesített Mercedes-Benz gépjárművek közel negyede Magyarországon is készült” – mondta Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

2020-ban a Mercedes-Benz kishaszonjármű üzletága kényszerűen követte a csökkenő világpiaci trendet, azonban sikerült megtartania piaci részesedését. A gazdasági visszaesés ellenére a Sprinter modellek eladása 13 százalékkal nőtt.

A világjárvány negatív hatásai ellenére a Mercedes-Benz eredeti alkatrészeinek forgalma dinamikus, több mint 7 százalékos növekedést mutatott 2020-ban. A magyar ügyfelek nagyra értékelik a Mercedes-Benz által nyújtott ügyfélkezelést és -kiszolgálást; az elégedettségi felmérések alapján a cég az európai átlagot meghaladó minősítést kapott. A Mercedes-Benz Hungária Kft. hivatalos márkakereskedéseivel és szervizeivel folyamatosan dolgozik az ügyfélélmény tökéletesítésén.

 

Új modellek 2021-ben

Progresszív luxus, innovatív technológiák, intelligens digitális koncepciók és fenntartható, egyéni mobilitási megoldások – ezek jellemzik majd a Mercedes-Benz 2021-es modelloffenzíváját: az új C-osztály február 23-án mutatkozott be, az új Maybach S-osztállyal pedig a nyár elején ismerkedhetnek meg a vásárlók. Ami az EQ modelleket illeti, a nemrégiben bemutatott EQA március végétől lesz látható a magyar utakon. A kis- és nagyhaszonjármű szegmens is tartogat újdonságokat, az új Citan és az új ActrosF piacra dobásával.

 

https://youtu.be/Pi2GFLGjHvE

SOCIAL MEDIA