A Márkamonitor rádióműsorának mai vendégei Major Helga és Greifenstein Jakab

Hírek Kiemelt

Ma esti vendégeim Major Helga stratégiai igazgató és Greifenstein Jakab performance media igazgató Publicis Grouptól.

 

A Publicis elhozta Magyarországra a világ legnagyobb internetes kutatását: a GWI most már tengernyi adatot mutat meg a magyar internetező lakosságról is, amelyek összehasonlíthatóak az összes többi piac számaival.

Először azt beszéljük meg, milyen képet mutat a GWI Magyarországról. Még mindig igaz, hogy a magyarok a világ legpesszimistább nemzete? Hogyan látják a saját és az ország anyagi helyzetét a válaszolók a következő 6 hónapban. (Sötéten… Ez alól egyedül a Z generáció jelent némi kivételt, de ez akár életkori sajátosság is lehet.

Utána beszélünk az e-kereskedelem trendjeiről. Az emag és a jófogás továbbra is piacvezető, de erősen jönnek fel a globális brandek, az Amazon és a SHEIN. Mit vár el a Z generáció egy e-kereskedelmi szereplőtől, mihez kell alkalmazkodni egy brandnek, aki online értékesítésre adja a fejét?

Médiafogyasztás: a fogyasztók 80%-a nyilatkozta, hogy napi legalább 30 percet netezik, ezzel az internet egyértelmű egyeduralkodó a médiacsatornák között, de a TV még az európai átlagnál jobban tartja magát Magyarországon. Milyen eszközön és mire használják a neten a magyarok? Melyek a fiatal generációval előtérbe törő trendek, platformok?

Beszélünk a brandekről és a reklámokról is: 35%-kal még mindig a személyes ajánlás, a szájhagyomány az uralkodó tényező a brandek kiválasztásánál. Ez még inkább jellemző az idősebb, magas jövedelmű, külvárosban élők, tehát a nagy vásárlóerővel rendelkezők körében. Közben fiatalok fogékonyabbak a digitális reklámokra, már ha elérjük őket, hiszen a GenZ körében nálunk a legmagasabb az adblocker használat.

 

Hangoljatok este 8-kor a Jazzy rádióra!

A műsor online is hallgatható a jazzy.hu oldalon. A korábbi adások podcast formában meghallgathatóak a Márkamonitoron.

 

Szakács László főszerkesztő

 

 

 

SOCIAL MEDIA