A magyarok bő kétharmada szerint az első szerelem a legemlékezetesebb életesemény

Hírek

Az emberi kapcsolatok fontossága szembetűnő: az első szerelem mellett az első csók és az első barátság is sokak számára jelent maradandó emléket. Az életútban az első munkahely kapott még sok említést, de persze a hazai McDonald’s megbízásából készült kutatás azt is igazolta, hogy mi magyarok szeretjük a hasunkat, hiszen sokan emlékszünk az első hamburgerünkre is.

A válaszadók 72%-a szerint az első szerelem az egyik legemlékezetesebb történés egy ember életében. Az első, igazinak tartott barátságokat ilyen-olyan formában a megkérdezettek több mint fele ápolja még mindig, ami másfelől persze azt is jelenti, hogy sokan közülük már egyáltalán nincsenek jelen egymás életében – többek között ez derült ki abból az országos kutatásból, amely a hazai McDonald’s megbízásából készült el.

Egy jó könyv vagy film is meghatározó lehet

Többnyire az első kulturális élmények fiatalon érik az embert, ennek köszönhetően a legemlékezetesebb emlékek a gyermekeknek készült tartalmakhoz kapcsolódnak: ifjúsági-gyerekirodalom, kalandregény, kötelező olvasmány, rajzfilm, mese, vígjáték. A nagy elsők között a népszerűségben ezeket a romantikus, a sci-fi és a fantasy irodalom követi, valamint ezek filmművészeti megfelelői. A komolyabb irodalom, mint a drámák, verses kötetek, szép- és tényirodalom csak keveseknek volt meghatározó első olvasmány.

Az első munkatapasztalatokat a többség ugyancsak még szinte gyerek fejjel, 20 éves kora előtt szerezte meg, így nem meglepő, hogy az első munkanap is sokak számára az emlékezetes élmények közé tartozik.

Az első hamburger

A Meki 35 éve, az első nyugati típusú hamburgerezőként, illetve a nem sokkal későbbi változások egyik előfutáraként érkezett meg az országba. A kutatás apropóját az adta, hogy a hazai McDonald’s tavaly megújította ikonikus marhahúsos szendvicseit: ezeket továbbra is a jól ismert összetevőkből készíti, de az elkészítési folyamat apró alakításával – az általuk is érzékelhető változások nyomán – a vendégek szinte újra átélhetik az első Meki-s burger élményét.

Éppen ezért a kutatás során rákérdeztek az első elfogyasztott hamburgerre is. A többség – a megkérdezettek kétharmada – emlékszik erre az élményre is. Azok közül, akik számon tartják ezt az emléket, közel 40%-uk valamelyik McDonald’s étteremben élte át, megelőzve azok táborát, akik egy kis büfében ettek először burgert.

Ami jó, azt újraélnénk

A megkérdezettek kétharmada újra megélné első élményeit, harmaduk nem is változtatna a megtörténteken, míg másik harmaduk mai fejjel már némileg másképp cselekedne. Persze sajnos ezeket az élményeket a legtöbb esetben nem lehet ismét megtapasztalni.

SOCIAL MEDIA