A Lexus a Milánói Dizájn Héten

Hírek Kiemelt

A világ vezető környezetbarát luxusautómárkájából valódi életmódmárkává előlépő Lexus idén is jelen lesz a Milánói Dizájn Héten, a világ legnagyobb formatervezői szakkiállításán. Az autógyártó immár 13. éve vesz részt az eseményen, ahol idén a világhírű Loop.pH térformáló laboratórium alkotását állítja ki, bemutatva egy elektromos jövőt, ahol a közlekedés nem csupán a helyváltoztatást, hanem az érzékek kényeztetését is szolgálja. A Loop.pH és a Lexus közös projektjének célja egy dinamikus és interaktív élmény megteremtése, amelyhez a “LEXUS ELECTRIFIED” jövőkép és az LF-30 Electrified tanulmányautó adta az ihletet; ez utóbbit egyébként szintén megcsodálhatja a Dizájn Hét közönsége.

A “SENSES ELECTRIFIED” április 21-26. között lesz látható a rendezvénysorozat központi helyének számító Tortona negyedben, a Superstudio Più csarnokában.

“Nagyon élvezzük a közös munkát a Lexussal, mert ez a márka egyszerre fantáziadús és emberközpontú. A ‘SENSES ELECTRIFIED’ az érzékek kiterjesztéséről szól. Az installáció egy sor interaktív helyszínen keresztül viszi utazásra a látogatót, feltárva eközben mindazokat lehetőségeket, amelyekkel az elektromosítás felerősítheti az érzékelést.” – avat be Mathias Gmachl, a Loop.pH alapítója és igazgatója.

Ugyanezen a helyszínen állítják majd ki a 2020-as Lexus Design Award hat döntősének pályaműveit is. Az immár nyolcadik éve megrendezett Lexus Design Award páratlan lehetőséget kínál a fiatal tervezők számára, hogy bebizonyítsák és tovább fejlesszék tehetségüket. Az április 20-án megrendezett sajtónapon egy ismert dizájnerekből és szakírókból álló nemzetközi zsűri jelenti majd be, hogy ki kapja idén a verseny nagydíját.

A Loop.pH
A Loop.pH egy londoni székhelyű kísérleti térformáló laboratórium, amely a tervezés, az építészet és a tudomány területein működik. A stúdiót 2003-ban alapította Mathias Gmachl és Rachel Wingfield, hogy új kreatív módszertant alakítsanak ki, amely túlmutat a szakemberek jelenlegi rutinján. A stúdió olyan érzékelési élményeket és környezeteket alkot, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy új szemlélettel álmodják meg a jövőt. A Loop.pH kilép a galériák, a múzeumok és a laboratóriumok kereteiből, a nyilvános térben tárva fel a művészet és a dizájn fontosságát. Munkáikban egyszerre szemlélik a közeli és a távoli jövőt, így vizsgálva a biológiai és technológiai jövőképek társadalmi és környezeti hatásait. Az általuk létrehozott környezetekben előszeretettel szintetizálják az élő anyagokat és a digitális eszközöket. A Loop.pH több ügyféllel is együttműködött már a márkaélmények megformálásában, nyilvános kezdeményezések megvalósításában és workshopok szervezésében. Fontosabb munkáik között szerepel a Londoni Dizájn Múzeum számára 2018-ban készített Mind Pilot, a TED2015 rendezvényen bemutatott OSMO, illetve a Lexus Russia számára 2010-ben megalkotott Hybrid Art Project.

SOCIAL MEDIA