A hó és jég birodalmában bizonyíthat a hibrid Yaris a Rally Világbajnokságon

Hírek

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team a siker reményével készül az év második versenyére az új GR YARIS Rally1 versenyautóval. A Svéd Rally a FIA rally világbajnokság egyetlen igazi téli fordulója, amelyen hóval és jéggel borított utakon száguldoznak a versenyzők nagy sebességgel.

 

A TOYOTA GAZOO Racing versenyistálló rally csapata a múlt hónapban rendezett Monte-Carlo Rallyn elért eredményekre kíván alapozni, amelyek bebizonyították, hogy a WRC új, Rally1 korszakában is minden esélye megvan a győzelemre.

Mivel Svédország nem szerepel Sébastien Ogier rally programjában ebben a szezonban, Esapekka Lappi 2018 óta először állhat rajthoz újra a csapat színeiben. Így Kalle Rovanperä lesz az, aki az összetett tabella legelőkelőbb helyéről rajtolhat Svédországban, miután az első fordulóban negyedik lett, és megnyerte a Power Stage szakaszt. Elfyn Evans az élmezőnyben harcolt az első fordulóban, mielőtt egy apró, de sokba kerülő hibát vétett, amely megakadályozta a jó eredmény elérésében, de reméli, hogy megismételheti majd az utolsó, 2020-as svédországi látogatását, amikor az első győzelmét aratta a Toyota színeiben. Mint minden fordulóban ebben a szezonban, Takamoto Katsuta is ott lesz a versenyen egy GR YARIS Rally1 volánjánál, mint a TGR WRT Next Generation program pilótája.

Az idei évre a Svéd Rally északabbra költözött, új otthonába, Umeåba, amely Észak-Svédország legnagyobb városa. Ez közelebb van az Északi-sarkkörhöz, mint a fővároshoz, Stockholmhoz, ami azt jelenti, hogy valószínűleg szélsőséges téli körülmények uralkodnak majd. Az autókat laza talajra készítik fel és állítják be, illetve a TOYOTA GAZOO Racing az elmúlt hetekben két tesztnappal hangolt minden pilótát a megmérettetésre – az egyiken Finnországban, a másikon pedig Svédországban gyakoroltak a versenyzők.

A csütörtöki ráhangolódást követően a rally pénteken délelőtt egy három szakaszból álló körrel kezdődik Umeå északi részén. Ekkor futják a verseny leghosszabb szakaszát, a 27,81 kilométeres Kamsjönt is. Mindhármat pályát megismétlik délután, mielőtt egy rövid umeåi „sprint” szakasz zárja le a napot. Szombaton kétszer futják le az umeåi szakasz hosszabb változatát, akárcsak két másik pályát a várostól nyugatra. A vasárnapi zárószakasz északnyugati irányban zajlik, két szakaszon versenyeznek majd, és mindkettőt kétszer futják le a pilóták.

 

SOCIAL MEDIA