A Ferrero felvásárolja a Nestlé egyesült államokbeli részlegeit

Hírek

A Ferrero Csoport bejelentette, megállapodás született arról, hogy egy 2,8 milliárd dollár értékű ügylet keretében megvásárolja a Nestlé egyesült államokbeli édesipari részlegeit. A Nestlé édesipari tevékenysége az Egyesült Államokban megközelítőleg 900 millió dolláros eladást jelentett 2016-ban.

A Ferrero több mint 20, gazdag múlttal és erős ismertséggel rendelkező amerikai márkára tesz szert, a portfolió részévé válnak olyan klasszikus csokoládémárkák mint a Butterfinger®, BabyRuth®, 100Grand®, Raisinets®, Wonka® továbbá a Crunch® márka egyesült államokbeli kizárólagos jogai édesipari és más meghatározott kategóriákra, valamint a SweeTarts®, LaffyTaffy® és Nerds® cukorkamárkák.

Az ügylet eredményeként a Ferrero a harmadik legnagyobb csokoládé- és édesipari vállalattá válik az Egyesült Államokban, ahol eddig a Tic Tac® leheletfrissítő cukorkákkal, Ferrero Rocher® pralinékkal, Nutella® mogyorós krémmel, a Fannie May és Harry London csokoládékkal és a Ferrara Candy Company termékeivel – többek között a Trolli®, Brach’s® és Black Forest® gumicukor-márkákkal, melyek egy közelmúltbeli akvizíció során kerültek a vállalathoz – szerzett magának ismertséget.

A Ferrero az ügylet részeként átveszi a Nestlé egyesült államokbeli gyártóüzemeit és azok dolgozóit Bloomingtonban (Franklin Park) és Itascában (Illinois). A irányítás továbbra is a jelenlegi Glendale (California), Illinois és New Jersey irodákból történik

Giovanni Ferrero, a Ferrero ügyvezető elnöke úgy nyilatkozott: “Nagyon izgatottak vagyunk a Nestlé egyesült államokbeli édesipari részlegeinek akvizíciója miatt, mellyel nagymúltú és ismert márkák rendkívüli portfóliójával lettünk gazdagabbak. A Ferrero aktuális egyesült államokbeli jelenlétével együtt – melynek már részei a közelmúltban megszerzett Fannie May Confections Brands és a Ferrara Candy Company márkák – ezentúl jelentősen nagyobb mértékben kínálhatjuk minőségi termékeink szélesebb választékát vásárlóinknak a csokoládék, cukorkák és szezonális édességek kategóriáiban, mely izgalmas növekedési lehetőség is számunkra a világ legnagyobb édesipari piacán.”

”A portfóliónkba érkező, nagy jelentőségű csokoládé- és édesipari márkák nagymértékben erősítik elköteleződésünket, hogy értéket kínáljunk az észak-amerikai fogyasztóknak és vevőknek” – mondta Lapo Civiletti, a Ferrero vezérigazgatója.

 

Az ügylet lezárása a szokásos feltételek és hatósági jóváhagyási eljárás hatálya alá esik és várhatóan 2018 első negyedévének végére zárul le.

 

A Ferrero tanácsadói a Credit Suisse Securities, a Davis Polk and Wardwell LLP és a Lazard vállalatok voltak.

SOCIAL MEDIA