A DS Smith a vezetői utódlás biztosítása érdekében kettős előléptetést jelentett be

Karrier Kiemelt

A vállalat hazai egységét eddig vezető Fekete Zsoltot regionális üzletfejlesztési igazgatóvá nevezték ki. Ebben a pozíciójában a vállalat innovációs menetrendjéért felel, továbbá feladata lesz a kelet-európai régió innovációs megoldásainak és lehetőségeinek azonosítása is. A magyarországi DS Smith új ügyvezető igazgatója Szabó Levente.

 

A DS Smith magyarországi vállalatát több mint húsz éve irányító Fekete Zsolt új megbízatást kapott a DS Smith Csomagolás Divíziójának regionális üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozik tovább. A papíripari karrierjét 1985-ben kezdő szakember új szerepkörében elsősorban a vállalat stratégiáját meghatározó innovációs területért felel kelet-európai szinten, ennek keretében az innovatív megoldások és lehetőségek felkutatása és meghatározása, illetve a kapcsolódó technológiák azonosítása lesz a munkája. Emellett a DS Smith szervezetén belül újonnan létrehozott ún. Innovációs Tanácsnak is tagja lesz.

Fekete Zsolt volt műszaki igazgató a szentendrei papírgyárban, korábban az SCA színeiben gyárigazgató Nagykátán és Győrött, nevéhez fűződik az ún. disszipatív technológia hullámpapíron való alkalmazásának bevezetése, de az is, hogy irányítása alatt a gondolattól a tényleges működésig felépült Győrben egy ofszet gyár. Felügyeletével építettek fel egy hullámtermék üzemet Romániában, és ő fogta össze a vállalat három országra, majd a DS Smith-nél 7 országra kiterjedő tevékenységét. Fekete Zsolt vezetése alatt a DS Smith magyarországi szervezete megötszörözte árbevételét, és megháromszorozta piaci részesedését.

2023 február 1-jétől Szabó Levente tölti be elődje, Fekete Zsolt pozícióját a DS Smith Packaging Hungary élén. A 12 éve a DS Smith-nél dolgozó közgazdász végzettségű szakember számos pozíciót betöltött már a vállalatnál – köztük a magyarországi értékesítési- és marketingigazgató volt –; mostani megbízatása előtt a vállalat dél-nyugati szubrégiós értékesítési-, marketing és innovációs igazgatója volt.

A kinevezés kapcsán Szabó Levente úgy fogalmazott, hogy „a DS Smith Packaging Hungary új ügyvezető igazgatójaként elsődleges célom ambiciózus növekedési céljaink elérése, valamint ügyfélközpontú működésünk továbbfejlesztése. Továbbra is arra törekszünk, hogy a változó vevői igényekre innovatív és fenntartható csomagolási megoldásokat kínáljunk. A folyamatosan változó globális helyzet azonban új kihívások elé állít, amelyek érzékenységet és alkalmazkodókészséget követelnek meg tőlünk. Ennek megfelelően a hatékonyság javításának módjait vizsgáljuk, többek között új beruházások révén. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a munkavállalói elégedettség fenntartása mellett, és arra törekszünk, hogy az ország egyik legjobb munkáltatója lehessünk.”

 

Fotó: Fekete Zsolt és Szabó Levente

 

SOCIAL MEDIA