A Discovery Channel nézői most személyesen fedhetik fel a hazai gyárak titkait

Hírek Kiemelt

Ki ne álmodott volna már arról, hogy személyesen is ott legyen kedvenc sorozata forgatásán? A Discovery Channel most valóra váltja egy szerencsés néző álmát: egy rajongó a kísérőjével együtt részt vehet a csatorna legújabb hazai gyártású sorozatának forgatásán, ahol beleshet a Made In Gyetván Csabával című sorozat kulisszái mögé. A sorozat olyan meghökkentő technológiai eljárásokat tár a nézők elé, amelyekről ilyen minőségben egészen biztosan nem hallottak még. Mindezt most személyesen nézheti végig az a szerencsés néző, aki megnyeri a Discovery Channel Facebook nyereményjátékát.

 

Két hete vette kezdetét a Made In Gyetván Csabával című sorozat, a Discovery Channel legújabb hazai gyártású műsora. A sorozat a hazai gyártósorok izgalmas világába kalauzolja el a nézőket: Gyetván Csaba egy olyan világot tár elénk, amelybe egészen idáig nem volt betekintésünk. A tojásüzemben például a legkevésbé sem dobják ki a szennyezett, törött tojásokat, mint ahogyan azt gondolnánk – tudhattuk meg az első részből. A cukorrépából pedig nemcsak cukor lehet, hanem elektromos áram is – bármilyen meglepő is. Az energiaitalban és a siklóernyőben pedig jóval több közös vonás van, mint azt sejtenénk– olvasható a sorozat harmadik epizódjának leírásában.

A sorozat elindulásának alkalmából a Discovery Channel egy Facebook nyereményjátékot hirdetett a nézők között. A rajongóknak mindössze annyi a feladatuk, hogy december 19. éjfélig helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

Melyik termékről nem volt szó eddig a Made In Gyetván Csabával című sorozatban?

  1. A) Kukorica
  2. B) Bejgli
  3. C) Toastkenyér
  4. D) Virsli

A csatorna több ajándékot is kisorsol a helyesen válaszolók között. Az első nyertes kísérőjével együtt részt vehet a műsor forgatásán, ahol első sorból nézheti végig a hétköznapjainkat meghatározó – ám nem hétköznapi technológiákat. Azoknak sem kell csüggedniük, akik lemaradnak az első helyről: 3 db értékes Discovery ajándékcsomag is gazdára vár. 

A téma iránti érdeklődőknek még nem késő behozniuk a lemaradásukat: a sorozatot minden szerdán 20.00 órakor nézhetik meg a Discovery Channel műsorán. Íme egy kis ízelítő az első évadról:

  1. epizód: Mi lapul a konyhánkban?

Megannyi élermiszert használunk fel nap mint nap, anélkül, hogy tudnánk, hogyan készültek. Vajon mi zajlik egy húsüzemben? Milyen hosszú utat tesz meg egy tálca tojás, mire a szupermarketek polcaira kerül? Mi történik a kukoricával, mielőtt a konzervdobozba jut? Mitől lesz a toastkenyér az, ami?

  1. epizód: Megújuló energiák

Az elmúlt évtizedekben nyilvánvalóvá vált, hogy az emberiség Földünket kizsákmányoló magatartása visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Ennél fogva óriási potenciál rejlik a megújuló energiaforrásokban. De hogyan állíthatók elő? Miként lesz távfűtés a geotermikus energiából? Hogyan lesz elektromos áram a víz és a Nap energiájából? Hogyan képződhet energia a szemétégetőkben, valamint a hulladéktárolókban? Miként hasznosítja a cukorgyár a gyártás során keletkező répahulladékot? – ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Gyetván Csabától.

  1. epizód: Szupergépek

Energiaital, siklóernyő, az épületek fém tartószerkezetei – mindegyik gyártásában használnak valamilyen „szupergépet”. Legyen szó az energiaitalos dobozok kialakításáról, a siklóernyő szárnydarabjainak méretre vágásáról, vagy a hatalmas tartógerendák csavarfuratainak kivágásáról, mindegyikben visszaköszön valamilyen high-tech megoldás.

  1. epizód: Könnyen, gyorsan finomat

„Nincs időm főzni.” Sokak számára ismerősen csenghet ez a mondat. Még szerencse, hogy manapság számtalan olyan gyors és könnyen elkészíthető megoldás létezik, mint a száraztészta, a zacskós leves, vagy a csomagolt szendvics. A készen vásárolható bejgli óta a karácsonyi ünnepek menüjére sem kell rágörcsölnünk. De milyen gyártási folyamatoknak köszönhetjük őket? Fedezzük fel együtt az élelmiszeripar kulisszatitkait!

 


 

 

 

SOCIAL MEDIA