A Danone is csatlakozott a Green Pledge vállaláshoz

Hírek Kiemelt

A Danone Magyarország Kft. is fellépett a környezetvédelem és a fenntarthatóság marketing- és reklámipar piacán való érvényesítése mellett, mikor csatlakozott az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) által életre hívott Green Pledge kezdeményezéshez.

 

A környezetvédelem, a környezet megfelelő ábrázolása és az ún. „greenwashing” elkerülése egyre égetőbb feladata a marketing- és reklámiparnak, és ez alól nem jelent kivétel az FMCG szektor sem. Többek között ezért is csatlakozott a Danone Magyarország Kft. a Green Pledge felhíváshoz több másik vállalat mellett.

A Magyar Reklámetikai Kódex ugyan régóta kiterjed a reklámok tervezési, gyártási és közzétételi szempontjaira – a környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban is –, a Green Pledge mégis túlmutat ezen. A cégek vállalják, hogy a programban meghatározott szempontokat követik az általuk készített reklámanyagok megvalósításakor. Ebbe beletartozik a fenntarthatósággal kapcsolatos állítások kellő szakmai körültekintéssel és a jogszabályoknak megfelelően történő alkalmazása, a reklám készítése közben a környezetre gyakorolt negatív hatások minimalizálása és a természeti erőforrások védelme. Továbbá a Green Pledge fontos elhatározása, hogy a reklámokban a szemét elhelyezéséhez kapcsolódó helyzetek bemutatása során a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó képi és tartalmi elemeket használnak, valamint nem mutatnak olyan jelenetet, amelyben környezetszennyező tevékenység látható.

“Felelős élelmiszer-forgalmazóként elengedhetetlen számunkra, hogy figyelmünket a fenntarthatóság égető kérdéseire fordítsuk. A Green Pledge-hez való csatlakozásunk egész vállalatunk nevében egy újabb megerősítése annak, hogy nem csak a fogyasztóink egészséges életvitelét tartjuk szem előtt, de a bolygó jövőjét is” – mondta el Várkonyi Beáta, a Danone vállalati kapcsolatok igazgatója, aki a vállalat képviselőjeként és aláírójaként vett részt a ceremónián.

 

Fotó: Danone

 

SOCIAL MEDIA