A cargo-partner szakszerűen kezeli a megszokottól eltérő és értékes áruk szállítását is

Hírek Kiemelt

Az elmúlt hónapokban több sikeresen teljesített rendkívüli szállítási projekttel bizonyította szakértelmét a cargo-partner főleg az érzékeny áruk, értékes eszközök és a szabványostól eltérő méretű tételek terén.

 

Értékes katana kard szállítása Japánból Szlovákiába

Márciusban a cargo-partner szlovákiai csapata egy értékes szamuráj katana kard egyedülálló történelmi másolatának szállítását szervezte le sikeresen Japánból. Mivel a kard pengéje érintésre oxidálódó, ezért a kovácsmester egy különleges anyagból készített védőtokot hozzá, amit már napokkal a tényleges szállítás előtt átadott a vámhatóság számára ellenőrzésre. Miután a hatóság engedélyezte a különleges anyagból készült tok szállítását, a mester visszavitte a műhelyébe, ahol a tok megmunkálásával eltüntette az ellenőrzés során keletkező ujjlenyomatokat. A cargo-partner gondoskodott a biztonságos csomagolásról, hogy az értékes szállítmány ne sérüljön meg, miközben Európába jut. A ritka szállítmány tömege elérte a 25 kilogrammot, és hosszúságban 1,31 méter volt.

A legnagyobb kihívást a megfelelő légitársaság és útvonal kiválasztása jelentette, mivel az európai légitársaságok fegyvernek tekintették a ritkaságnak számító gyűjtői tárgyat. Emiatt a cargo-partner nem vehette igénybe a frankfurti repülőteret, ezért a csapat – tajvani átrakodással – a bécsi repülőtérre szervezte az áru szállítását. A végső vámkezelést gyorsan és precízen teljesítették, majd a pozsonyi cargo-partner raktárába szállították a kardot.

 

Távközlési berendezések az USA-ból Bulgáriába

Áprilisban a cargo-partner bolgár csapata öt konténer behozatalára kapott megbízást az Egyesült Államokból. A konténerekben alkatrészek és antennák érkeztek az egyik bolgár város mobillefedettségének javításához. A szállítmány elemei rendkívül érzékenyek voltak, emiatt fokozott odafigyelést igényeltek a szállítás és a kézbesítés közben. A feladat összetettségét fokozták a rendeltetési hely adottságai is: nem voltak adottak a körülmények a drága távközlési alkatrészek kirakodásához és tárolásához. A cargo-partner szakértő munkatársai ezért speciális alapzatot készítettek, amelyre ki lehetett rakodni a konténereket. A csapat emellett egy 60 tonnás mobildaru kiszervezését is megoldotta, ami néhány óra leforgása alatt kiürítette a konténereket.

Hajón érkeztek lakóhajók Olaszországba

Az év elején a cargo-partner gdyniai csapata két lakóhajó szállítását teljesítette sikeresen Lengyelországból Olaszországba közúti és tengeri, úgy nevezett „short sea” szállítás kombinálásával. A lakóhajók egyenként nyolc tonnásak, több méter szélesek és magasak voltak. A szokatlan méretek miatt egyedi engedélyekre és képzett sofőrre volt szükség a szállítás során. Gdańskba érve a lakóhajókat két darab 40 lábas „flat rack” konténeren helyezték el. A rakományt megfelelően rögzítették, megkapta a biztonsági tanúsítványt, és végül tengeri úton érkezett Nápolyba.

 

Jachtot szállítottak Kínából Dél-Afrikába

A cargo-partner kínai csapata a közelmúltban 14.500 össztömegű magánjacht kézbesítését oldotta meg egy ömlesztettáru-szállító hajóval a kínai Tianjinból a dél-afrikai Durban kikötőjébe. A túlméretes szállítmány közúton történő szállításához a vállalat speciális lapos pótkocsit vett igénybe, hogy mindössze három nap alatt kézbesíthesse az árut. A cargo-partner kínai Project Cargo csapata szoros figyelemmel kísérte a hajót és a kikötői terminál munkáját, hogy a rendkívüli rakomány átvétele és szállítása akadálymentesen történjen. A kikötői torlódás miatti késés ellenére a jacht a megadott határidőre érkezett meg az ügyfélhez.

Autóipari fröccsöntőgépek Spanyolországból Mexikóba

A cargo-partner spanyol irodája nemrégiben egyik nemzetközi ügyfélnek segített autógyártó gépeket tengeri szállítással eljuttatni Barcelonából Mexikóba. Az ügyfél olyan logisztikai szolgáltatót keresett, aki kivételes, háztól-házig tartó támogatást tud nyújtani, ezért a cargo-partner barcelonai irodájához fordult. A három nagyméretű, egyenként 13 tonnás autóipari fröccsöntő gép egy darab 40 lábas és egy darab 20 lábas „flat rack” konténerben érkezett. A csapat szorosan együttműködött a mexikói kollégákkal, és „end-to-end” logisztikai megoldást nyújtott. Ezzel is bizonyítva a cargo-partner nemzetközi hálózatának együttműködésen alapuló szolgáltatási szemléletét.

 

Nem engednek teret a logisztikai kihívásoknak

A cargo-partner lengyelországi csapata nemrégiben két „flat rack” konténert és két „high cube” konténert juttatott el zökkenőmentesen Kínából Lengyelországba. Ez a szállítmány azért különleges, mert az egyik „flat rack” konténerben egy hatalmas, 8,7×3,5×2,5 méteres, 18 tonnás vágólézer volt. A szállítmány Sanghajból indult, majd Gdynia kikötőjében egy tehervontatóra került, hogy a Łódź városához közeli rendeltetési helyre érkezzen. Ebben a bonyolult műveletben aprólékos tervezés, folyamatos koordináció és szakértelem gondoskodott arról, hogy a rakomány biztonságban jusson el az ügyfélhez– hűen tükrözve a cargo-partner „személyes ügynek tekintjük” mottóját.

 

 

SOCIAL MEDIA