A Bridgestone téli abroncsa sorra nyeri a rangos díjakat Európában

Hírek Kiemelt

A Bridgestone zászlóshajójának tartott Blizzak LM005 téli gumiabroncs az elmúlt időszakban számos rangos díjat nyert elismert független európai szaklapok tesztjein. A brit Auto Express mellett a német auto motor und sport, az ACE Auto Club Europa, az Autozeitung, illetve az Auto Bild sportscars egyaránt a Bridgestone által 2019 elején forgalomba hozott abroncsot nyilvánította az általuk végzett téligumi-tesztek nyertesének.

 

Az Auto Express téliabroncs-tesztjén idén debütáló Blizzak LM005 100%-os összesített pontszámot kapott, amivel kilenc versenytársát utasította maga mögé, és elnyerte az „ideális abroncs a brit télhez” minősítést. A VW Golfon, 205/55R16 méretben történő tesztelés során az abroncs 11 kategória közül négyben első helyezést ért el: az egyenes vízre felúszás, a nedves felületen történő fékezés, a nedves felületen való kezelhetőség és a száraz úton történő fékezés kategóriájában. Az abroncs ezen kívül második lett a kanyarban történő vízre felúszás, a nedves felületen való kör kanyarodás és az utastéri zaj szempontjából.

Az auto motor und sport téli tesztjén a 225/50R17 méretben a BMW 3-as sorozattal tesztelt Bridgestone-abroncsot összességében a legjobbnak választották a nedves kategóriában, ezen belül kategóriájának legjobbja lett nedves felületen történő fékezésben és kezelhetőségben. Emellett az oldalirányú tapadás terén is a legjobb pontszámot szerezte. Az auto motor und sport kilenc másik abronccsal szemben a Blizzak LM005-öt a teszt összesített győztesének választotta, és „nagyon biztonságos, sokoldalú guminak” nyilvánította.

Az ACE Auto Club Europa 2020-as téli tesztjén szintén 225/50R17-es méretben és szintén BMW 3-as sorozattal tesztelték az abroncsot, és a német szaklap ugyancsak a Bridgestone termékét hozta ki a teszt győztesének, amely nyolc másik abroncs elől hozta el az elismerést. A legmagasabb összpontszámot kapta havas felületen, miután a legtöbb pontot gyűjtötte az összes havas teszten, és a legjobb lett nedves felületen való kezelhetőségben és fékezésben, valamint száraz felületen történő fékezésben. Így az egyetlen olyan gumi lett, amely a teszten „erősen ajánlott” minősítést kapott.

A Bridgestone téli gumiját a 205/55R16 méretben, VW Golf 8-on tesztelt 14 garnitúra közül az Autozeitung is összesített győztesként hozta ki. Ezzel megelőzte az új Goodyear UltraGrip 9+ és Maxxis Premitra Snow WP6 abroncsokat, illetve többek között olyan régóta piacon lévő termékeket, mint a Continental WinterContact TS 860. A Blizzak LM005 abroncsot a lap a „nagyon ajánlott” kategóriába helyezte, és „kiemelkedőnek” tekinti.

Az Auto Bild német autós szaklaphoz tartozó Auto Bild sportscars, amely a sportos, nagy presztizsű és tuningolt autókkal foglalkozik, szintén a Blizzak LM005 abroncsot választotta a téli teszt győztesének. A Bridgestone 11 másik márkát maga mögé utasító zászlóshajója a nedves felületen nyújtott teljesítményéért kapta ezt az elismerést. A VW Golf GTI-re szerelt 225/40R18-as gumik a következő kategóriákban nyerték el a legjobbnak járó elismeréseket: a legjobb összesített teljesítmény nedves felületen, a legjobb kezelhetőség nedves felületen és a legjobb oldalirányú teljesítmény nedves felületen.

Az Auto Bild a saját téli gumi tesztjén több mint 50 versenyző közül a második helyre sorolta a Bridgestone téli gumiját. Az abroncsot „példamutatónak” minősítették, mivel a legjobb eredményt érte el fékezőképességben mind nedves, mind havas felületen, a legjobbnak bizonyult nedves felületen történő fékezésben és az összesített nedves kategóriában. Ezen kívül az Auto Bild szaklap ALLRAD elnevezésű SUV magazinja által végzett SUV téli gumi teszten a Blizzak LM005 tíz abroncs közül a második lett – és szintén „példamutatónak” nyilvánították.  Az abroncs a legjobb minősítést kapta száraz felületen való kezelhetőségben, az összesített száraz kategóriában, és legjobb lett nedves felületen történő fékezésben is.

Ezeket az elismeréseket azt követően kapta a Bridgestone terméke, hogy az ADAC, Európa legnagyobb autós szervezete a 2020-as téligumi-tesztjén vizsgált 15 garnitúra közül neki adta a legjobb minősítést. Az abroncs az AMS, az Auto Bild és a firmenauto 2019-es tesztjein is a legjobb értékeléseket kapta. Ugyanebben a tesztelési körben a Téli Gumi 2019/20 kategóriában az Auto Bild az „Az év gyártója” címet adta a Bridgestone-nak.

A Bridgestone a Blizzak LM005 abroncsot úgy alkotta meg, hogy a vezető számára nedves, havas és jeges felületen is optimális teljesítményt biztosítson. A téli útviszonyok között felmerülő kihívásokkal kapcsolatban 20 ezer európai járművezető bevonásával végzett kutatás alapján a Bridgestone szakemberei olyan abroncsot alkottak meg, amely nehéz körülmények között is kivételes kezelhetőséget, biztonságot és nyugalmat biztosít.

Az abroncs jelenleg 171 méretben kapható, 14” és 22” közötti tartományban. A 3PMSF (három hegycsúcs és hópehely) és az M+S (sár és hó) jelöléseknek köszönhetően minden európai téli szabálynak megfelel.

Az abroncs által nyert legújabb díjakról Emilio Tiberio, a Bridgestone EMIA operatív és technológiai vezetője így nyilatkozott: „A Blizzak LM005 minden idők egyik legsikeresebb Bridgestone-abroncsának bizonyult, és nem csak azért, mert jól beválik a közlekedésben, de a teszteken kapott elismerések alapján is. A díjak sora elsősorban annak köszönhető, hogy az iparágon belül mi fordítjuk a legtöbbet az abroncsok kutatására és fejlesztésére. Erre az abroncsra rengeteg munkát és figyelmet fordítottunk, mert csak így tud megoldást kínálni a téli autózás során felmerülő leggyakoribb és legégetőbb problémákra. Örömmel látjuk, hogy független tesztelési módszerek is elismerik és jutalmazzák ezeket a teljesítmény-jellemzőket.”

SOCIAL MEDIA