Tisza Párt: Magyar Péter Bécsben emlékezett az 1956-os forradalom hőseire

Hírek

A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter csütörtökön Bécsben, a Mária Terézia téren emlékezett az 1956-os forradalom hőseire az Ausztriában alapított Tisza-szigetek több száz tagjával – tájékoztatta a párt az MTI-t.

 

Közleményük szerint Magyar Péter a beszédében emlékeztetett arra, hogy a forradalom leverése után mintegy kétszázezer honfitársunk hagyta el hazánkat, akik nagy többségét ideiglenesen Ausztria fogadta be.

A pártelnök megemlékezett a mosontarcsai (andaui) hídról is, amelyet a köznyelvben a szabadság hídjának is neveztek, mivel csak ezen a kis fahídon 70 ezer magyar ember távozott a szabad világ felé.

Azt írták, Magyar Péter megköszönte azt a feltétel nélkül támogatást és szeretetet, amivel az osztrák emberek és állam segítette 1956-ban a magyar menekülteket.

A Tisza-szigetek tagjai az esemény végén megkoszorúzták a Bécs belvárosában található 1956-os emléktáblát.

A közlemény szerint Magyar Péter és a Tisza Párt budapesti képviselői több közlekedési mintaprojektet is megtekintettek az osztrák fővárosban, továbbá a pártelnök kötetlen beszélgetést folytatott a bécsi Tisza-szigetek 120 tagjával.

Forrás: MTI

Fotó: Magyar Péter Facebook-oldalán megjelent kép a Bécsbe induló csapatról

SOCIAL MEDIA