Megnyitott a Vatera Galéria

Hírek

Magyarország első online műtárgykereskedői utcája jött létre a Vatera Galéria elindulásával. A már több mint egy éve újra magyar tulajdonban lévő Vatera.hu az egyik legrégebbi platform, ahol sokan kezdtek el online kereskedni műtárgyakkal, az új szekció beindításával azonban a piactér most új irányok felé nyit.

 

Jelenleg mintegy ötezer kiemelkedő minőségű antik, modern és kortárs műtárgy, dísztárgy és lakberendezési tárgy érhető el a Vatera Galérián belül tizenhárom kategóriában – amelyek közt aukcióra bocsátott, illetve fix áras tételek egyaránt megtalálhatók. Az itt elérhető tárgyak eredetiségét a szakértő eladók, galériák pénzvisszafizetési garancia vállalásával szavatolják.

“Már évek óta tapasztaljuk a műtárgyak iránt való online kereslet fokozódását, amely tovább erősödött azáltal, hogy a Z generáció képviselői egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat a munkaerőpiacon. A Vatera Galéria elindításával az volt a célunk, hogy az online műkereskedelem Falk Miksa utcáját keltsük életre, amely képes kielégíteni akár az otthonaikat régi, de makulátlan állapotú tárgyakkal szebbé tenni kívánókat, akár a befektetési célból műtárgyat, régiséget kereső felhasználókat, és jól elkülönül a Vatera alapkategóriáinak kínálatából, amelyek továbbra is az online kincskeresés ideális platformja marad” – mondta el az új szekció beindítása kapcsán Várkonyi Balázs, a Vatera ügyvezetője.

 

Néhány ezres akvarelltől a több milliós aranyforintig

A Vatera Galéria egy olyan platform, ahol több mint ezerháromszáz festmény közül válogathatnak az érdeklődők. A kínálat minden darabja minőségi és prémium kategóriás, ugyanakkor széles árkategóriát lefed, így az elérhetőbb árú festmények, grafikák éppúgy megtalálhatók, mint a gyűjtők által keresett ritkaságok. A választékban találkozhatunk hétköznapibb olajfestményekkel, akvarellekkel és igazán különleges műtárgyak is fellelhetők, mint például Perlrott-Csaba Vilmos 1921-ben készült avantgárd alkotása, amely hétmillió forint.

A bútorok és lakberendezési kiegészítők kínálatában az érdeklődők csaknem kilencszáz tételt böngészhetnek végig: akad ezek közt biedermeier stílusú tükör, art deco íróasztal, vagy ötvenes évekbeli skandináv bútor is.

“Úgy gondolom, hogy az új Vatera Galéria oldal hiánypótló a piacon, hiszen a kiváló állapotú klasszikus régiségek mellett a mid-century alkotások és a későbbi évekből származó retro tárgyak is egyre népszerűbbek a mai felhasználók körében. Ezek a darabok kényelmesen böngészhetők egy modern, felhasználóbarát felületen, és szakértő eladók által biztosított eredetiségi garanciával megvásárolhatóak” – mondta Veszprémi Nóri, az Urban Antik alapítója.

 

Most indul a műtárgyak szezonja

A Galériához kapcsolódó kategóriák közül idén a Vaterán a legtöbben festményt, ezüst és arany tárgyakat, ékszereket, valamint Herendi és Zsolnay porcelánokra kerestek rá a platformon.

A Vaterán hagyományosan októbertől december végéig, illetve februártól májusig van a gyűjteményes és műtárgyak szezonja, így várhatóan a Vatera Galéria eladásai is ezekben az időszakokban lesznek a legerősebbek. Az év többi időszakaiban is folyamatos lesz az aloldalon a kimagasló minőségű régiségek jelenléte – az új felületen pedig a korábbinál kényelmesebben, gördülékenyebben lehet műtárgyakat böngészni és megvásárolni – írják.

 

SOCIAL MEDIA