Tegnap elindult a Primark „Veled vagyunk” mellrákellenes kampánya

Hírek Kiemelt

A Primark-üzletek kirakatában és a márka digitális csatornáin látható videókon és fényképeken keresztül önmagukat bemutató, valódi nők osztják meg erőt sugárzó történeteiket a sebezhetőségről, szolidaritásról és kitartásról, kiemelve a támogatás fontosságát.

 

A több mint 460 millió forintnyi globális adományozás mellett a Primark ambiciózus célként további 460 millió forintnyi összeg összegyűjtését tűzte ki az összes piacon, köztük a budapesti üzletben is zajló adománygyűjtés és aktivitások révén. A kollégákat és a vásárlókat felkérik, hogy vegyenek részt a Primark adománygyűjtésében, abban a reményben, hogy további jelentős összegű adományokat gyűjthetnek a helyi jótékonysági szervezetek számára, beleértve Magyarországon a Mellrákinfo Egyesületet.

A Primark legújabb, mellrák ellen a figyelmet felhívó kollekciója 37 terméket tartalmaz, és két termékcsaládból áll. A műtét utáni termékcsalád a mellrák által érintett nők számára kifejlesztett speciális termékeket tartalmazza. A szolidaritási termékcsalád pedig a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából korlátozott példányszámban elérhető termékeket kínál.

„A mellrákkal való szembesülés és a gyógyuláshoz vezető út emberfeletti” – mondta a Primarknak az adományozás kapcsán Halom Bori, a Mellrákinfo Egyesület alapítója, majd hozzátette: „Ezért igyekszünk minél több fórumon a lehető legtöbb embert megszólítani. Kötelességünk vigyázni a testünkre és annak jelzéseire!” Az egyesület azt is hangsúlyozza, hogy minden 45 és 65 év közötti nőnek el kell járnia két évente az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatra, aki pedig bármi szokatlant észlel magán, annak azonnal orvoshoz kell fordulnia.

A szűrésre való figyelemfelhívás mellett az egyesület elkötelezett az érintettek támogatásában, mind a betegség alatt, mind az utókezelés során. “Ehhez hozzájárulhatnak a vénakereső műszerek is, melyeket az elmúlt években több kórház onkológiai osztályának adományként biztosítottunk és tesszük ezt az idei évben is. A 2024-es kampányok bevételéből a vidéki kórházaknak vásárolunk vénakereső eszközöket, ehhez a Primark nagyvonalú támogatása is óriási segítséget nyújt számunkra” – mesélte az alapító.

A Primark elkötelezett a nők élethosszig tartó támogatása mellett. Szeretnénk, ha a mellrák által érintett nők támogatottnak, erősnek és magabiztosnak éreznék magukat. Ezért támogatjuk idén októberben és egész évben a mellrák elleni tudatosságot, megfizethető és hozzáférhető műtét utáni termékeinkkel, jótékonysági partnereinknek tett adományainkkal, valamint az üzletekben és digitális csatornáinkon elhelyezett felvilágosító táblák segítségével felhívjuk a figyelmet az önellenőrzésre és a korai felismerés fontosságára” – mondta a kampány indulása kapcsán Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai igazgatója.

Nagyon büszkék vagyunk az idei “Veled vagyunk” kampányra, amely valódi nők történeteit osztja meg, akik mindannyian a saját útjukat járják a mellrákkal. A kampányban szereplő nők önmagukat bemutató videókon és fényképeken keresztül emlékeztetnek minket arra, hogy a mellrák egy olyan út, amely mindenki számára más és más, és bár a támogatás is másképp nézhet ki, csak akkor tudunk jobban támogatni, ha megértjük őket” – tette hozzá.

 

SOCIAL MEDIA