A chilei kettős győzelemmel továbbra is versenyben a Toyota

Hírek

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team maximális pontszámot ünnepelhetett a kihívásokkal teli Chile Rallyn, köszönhetően Kalle Rovanperä győzelmének, aki mögött csapattársa, Elfyn Evans végzett a második helyen.

 

A vasárnapi utolsó, négy szakaszból álló kör a szombaton tapasztalt nehéz körülmények folytatását hozta a házigazda Concepcióntól délre fekvő Biobío régió hegyeiben, amikor Rovanperä a sűrű ködben átvette a vezetést Evanstől. Sébastien Ogier, aki a szombat reggeli sérülést követően elsőként rajtolhatott vasárnap, kihasználta a nedves körülmények adta lehetőséget, és az utolsó napon az utolsó négy szakasz mindegyikét megnyerte Vincent Landais navigátorral közösen. Rovanperä 15,1 másodperces előnnyel indult az utolsó napra Evans előtt, amit a délelőtti első két etap során tovább növelt. A Power Stage izgalmas befejezésében mindössze 0,1 másodperccel volt lassabb Ogier-nél, így Jonne Halttunen navigátorral együtt megszerezték szezonbeli negyedik győzelmüket.

Rovanperä 15. győzelmével a TGR-WRT színeiben egy szintre került a kétszeres bajnok Carlos Sainz-cal, aki a legtöbb győzelmet szerezte a FIA Rally Világbajnokságban a Toyota színeiben. Evans és navigátora, Scott Martin az idei szezonban ötödszörre tért vissza a dobogóra, miután péntek délelőtt átvették a rally vezetését, és meg is tartották azt, amíg szombat délután a legrosszabb köddel nem szembesültek. A szupervasárnapon a harmadik, a Power Stage-en pedig az ötödik helyet szerezték meg. Ogier és Evans matematikailag továbbra is versenyben van a pilóták bajnoki címéért a szezon utolsó két fordulója előtt.

Sami Pajari és Enni Mälkönen a GR YARIS Rally1 HYBRID-del a hatodik helyen végeztek a második versenyükön. A Finn Rallyn való erős debütálásukra építve lenyűgözően kezdték a pénteki napot, és mindössze 12,2 másodperccel lemaradva az élről a negyedik helyen zárták a napot.

Pajarinak a következő versenyen, a Közép-Európa Rallyn lesz még lehetősége arra, hogy a Rally1-es tapasztalatait tovább gyarapítsa, és megmarad az esélye arra, hogy a szezonzáró japán versenyen megnyerje a WRC2-es bajnoki címet.

 

SOCIAL MEDIA