A győzelem a cél Chilében a Toyota WRC csapata számára

Hírek

A hónap elején megrendezett embert és gépet próbáló Görög Akropolisz Rally után – ahol a kiváló teljesítmények ellenére sajnos nem sikerült jó eredményt elérni –, a csapat rendkívül motivált, hogy visszavágjon. A chilei győzelemért való küzdelem érdekében egy erős pilótahármast állítottak össze: Kalle Rovanperä, Elfyn Evans és Sébastien Ogier mind ott lesznek majd, és a gyártói pontokért versenyeznek.

 

A világbajnok Rovanperä és Ogier egyaránt három versenyt nyert idén, amit a legutóbbi, finnországi és görögországi fordulójukon nem tudtak növelni, és Evans is szeretne visszatérni a csúcsformájához egy-két szerencsétlen rally után. A TGR-WRT a feltörekvő Sami Pajarit is autóba ülteti Chilében, aki második alkalommal versenyezhet majd a GR YARIS Rally1 HYBRID-del, miután lenyűgözően debütált a Finn Rallyn, ahol összességében a negyedik helyen végzett, és megszerezte első szakaszgyőzelmét. A csapat azon elkötelezettségének részeként, hogy a fiatal tehetségeket a világ különböző útjain fejlessze, a fő cél az, hogy Pajari a chilei változatos murvás utakon a legmagasabb szinten bővítse tapasztalatait.

Chile tavaly, négy évvel a 2019-es debütálása után tért vissza a WRC naptárába a fővárostól, Santiagótól mintegy 500 kilométerre délre található Concepciónban rendezett rallyval. A környező Biobío régió erdeiben található murvás utak a technikás és gyorsabb szakaszokat ötvözik a sima és szemcsés felületek keverékével.

A Concepciónban csütörtökön megtartott shakedown és ünnepélyes rajt után a rally pénteken egy három szakaszból álló, délkeleti irányba vezető, jól ismert körrel kezdődik, amelyet a déli szerviz után megismételnek. A rally többi szakasza a Biobío folyón keresztül délre tart, a Csendes-óceánra nézve. A szombat a leghosszabb nap, 139,2 versenykilométerrel, két újabb körrel, amelyek három szakaszból állnak, és olyan etapokat is tartalmaz, amelyeken korábban még nem versenyzett a mezőny. Vasárnap két szakaszt fognak kétszer teljesíteni a versenyzők, déli szerviz nélkül.

Miután a legutóbbi hat versenyből négyszer győzött murván, a GR Yaris Rally2 most először vesz részt Európán kívüli WRC2-es fordulóban. A spanyol pilóta, Jan Solans, aki májusban Portugáliában győzött a kategóriában, a Teo Martín Motorsport csapatával együtt utazik Chilébe.

 

SOCIAL MEDIA