Új időszámítás kezdődik a MediaMarkt Magyarország életében

Hírek

Az elektronikai kiskereskedő átköltöztette központi raktárát stratégiai partnere, a WSZL Automotív Kft. frissen felépített ecseri logisztikai központjába. Az energiahatékony, megújuló forrásokat használó létesítmény lehetőséget nyújt a MediaMarkt számára a hatékony áruellátási folyamatok fejlesztésére, a szolgáltatás-portfólió bővítésére, valamint a kapacitás igény szerinti növelésére. 

 

A WSZL vadonatúj, 2024-ben átadott modern létesítménye Ecser mellett található, közel a fővároshoz, az országhatárhoz, az M0-ás és M4-es autópályákhoz, valamint a Liszt Ferenc repülőtérhez. Fontos szempont volt, hogy a logisztikai központ megújuló energiát használ és környezetbarát. A speciális világítástechnika 60%-kal mérsékli az elhasznált energiamennyiséget, a víztakarékossági megoldások felére csökkentik a vízfogyasztást.

„Magas szintre emeltük az áruellátás központosítását az elmúlt években, a rendszer jól vizsgázott. Régi tervünk a szolgáltatási portfólió bővítése is. Az új lokáció remek fejlesztési alternatívákat kínál mindkét területen. A WSZL Magyarország legnagyobb logisztikai szolgáltatójaként 2019 óta a stratégiai partnerünk, most ez az együttműködés újabb szintre lép velük. Habár üzletfolytonossági szempontból hosszútávon duál kiszállítási mód felé mozdulunk el a jövőben, a szállításaink nagy részét továbbra is a WSZL végzi el” – mondta el Bakonyi Pál, a MediaMarkt Magyarország logisztikai vezetője.

A központi raktár kezelését és az áruházi szállítások nagy részét a megállapodás értelmében a WLSZL végzi, amely raktári oldalon mintegy 100-120 fő bevonását jelenti. Eddig a MediaMarkt egy budapesti logisztikai központból intézte kiszállításait. A költözés augusztus elsején vette kezdetét és a napokban teljesen lezajlott – írják.

 

SOCIAL MEDIA