Ütős lett a Toyota GR Corolla, de európai bemutatóról továbbra sincs hír

Hírek

A GR Corolla 2022-es megszületése Akio Toyoda, azaz Morizo Toyota-elnök erős vágyából fakadt, hogy „felébressze a Corolla sportautó DNS-ét, és visszahozza azt a Corollát, amely magával ragadja a Toyota vásárlókat”.

 

Mivel az első generáció bemutatását követően folytatódott a motorsportban való részvétel, a tanulságokat teljes mértékben alkalmazták a tavaly megjelent továbbfejlesztett modellben. A továbbfejlesztett GR Corolla hasznosítja az olyan motorsport versenyeken – mint a Super Taikyu Series – való részvétel során szerzett tapasztalatokat a nagy kanyartempó, a gyorsulás és a hűtés javítása érdekében.

Az újonnan kifejlesztett 8 sebességes GAZOO Racing Direct automata sebességváltóval is elérhető az újdonság, amely a továbbfejlesztett GR Yarisban is megtalálható. Hiroaki Ishiura és más hivatásos versenyzőktől, házon belüli tesztpilótáktól és a Toyota mesterpilótájától, Morizótól kapott visszajelzések alapján a fejlesztés arra törekedett, hogy a járműbe olyan fékezhetetlen energiát szabadítson fel, amely arra késztet, hogy az ember ki se akarjon szállni az autóból, és akár a határon autózzon a mindennapi használat során.

A GR Corolla motorsportban való részvételével a TGR továbbra is törekszik az intuitív kezelhetőségre és az ösztönös reakciókészségre, valamint a vezetőket magával ragadó, fékezhetetlen energiára.

 

SOCIAL MEDIA