Ajándéktárgyakkal erősít a Budapesti Wagner-napok

Hírek

A Müpa évadának sokak által legjobban várt minifesztiválján minden évben kiemelt szerep jut a közönségkedvenc „wagneres” ajándéktárgyaknak, a kollekció pedig az idei eseménysorozatra vadonatúj relikviákkal bővült. A tervezőknek fontos volt, hogy hasznos, de a wagneri világot is érzékletesen megidéző tárgyakkal kedveskedjenek a rajongóknak, így azokon a Ring-tetralógia előadásainak vizuális „vezérmotívumai” jelennek meg A Rajna kincse óriásától Az istenek alkonyának elemésztő tüzéig.

 

A kínálatban a négy ikonikus figura grafikájával készült trendi zokni, a környezettudatos Ring-kulacs, valamint a varázserejű kardot, a tisztító tüzet, a lófejet és a germán legendák mitikus lényét szintén felvonultató vászontáska mellett idén A nibelung gyűrűje jellegzetes motívumait ábrázoló kitűzők kaptak helyet.

Utóbbiakból a szépszámú feketeöves rajongó és a gyűjtők örömére a külön-külön megvásárolható változatok mellett elkészült a limitált példányszámban elérhető, exkluzív, sorszámozott, a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője, Fischer Ádám által aláírt szett is.

Az új ajándéktárgyak mellett természetesen visszatér a New York Times kritikusának méltató soraival („No Tickets for Bayreuth? Budapest Has a Wagner Festival, Too”) díszített, bestseller női és férfipóló, újra segíthetnek a forró nyári napokon az elegáns Wagner-legyezők, és a közkedvelt Wagner-hátizsákot is megtalálják az érdeklődők a Müpában.

Wagner: A Rajna kincse – FASOLT

A nibelung gyűrűje a germán mítoszok és az északi sagák mesebeli lényeit vonultatja fel az istenektől a hősökig, a sárkányoktól a törpéken át az óriásokig. Utóbbiak ikonikus figuráivá váltak a Müpa Rajna kincse-előadásának, és közülük Fasolt mását már bárki viselheti – a ruhájára vagy a táskájára tűzve.

 

Wagner: A walkür – LÓ

Wagner monumentális tetralógiájának legismertebb része alighanem A walkürök lovaglása, dallamait jó eséllyel az is ismeri, aki sosem hallgatta végig a Ringet. A Müpa produkciójának egyedi és emlékezetes lovai közül egyet már kitűző formájában is hazavihetnek a rajongók.

 

Wagner: Siegfried – NOTHUNG

A nibelung gyűrűjének talán legvarázslatosabb és legjátékosabb darabja nem csupán mitikus lények egész sorát vonultatja fel, de központi szerepet kap benne a legnagyobb mítoszok elmaradhatatlan, varázserejű kardja, a Nothung is, amelyet már bárki kézbe vehet.

 

Wagner: Az istenek alkonya – TŰZ

A tűz ősi szimbólum, A nibelung gyűrűjének záródarabjában is árnyalt, összetett jelentéssel bír: hordozza az ősbűnből való megtisztulás lehetőségét, előrevetíti a pusztító világégést, ám a zenedráma utolsó hangjai mellett a lángok adják az újjászületésbe vetett hit fényét is.

 

SOCIAL MEDIA