Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy ausztriai AI technológiai konferencián

Hírek

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics. A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

 

Az ICLR egy rangos nemzetközi tudományos konferencia, amely a mélytanulási technológiákra fókuszál, és a Google Scholar listáján folyamatosan szerepel a mérnöki és számítástechnikai alkategória legjobb publikációs platformjainak rangsorában. 25 százalékos elfogadási arányával az ICLR fenntartja hírnevét, mint az élvonalbeli kutatások rangos platformja.

Az LG „DiffMatch: Diffusion Model for Dense Matching” című munkáját az ICLR 2024-es konferenciára benyújtott pályázatok legjobb egy százaléka közé sorolták, és beválasztották a konferencia szóbeli előadásainak témái közé. A tanulmány egy olyan mesterségesintelligencia-technológiát mutat be, amely képes a képek összehasonlítására és a hasonlóságok és eltérések pontos azonosítására, ezzel megkönnyítve a tárgyak helyének és alakjának pontos meghatározását. Ez az innováció ígéretes megoldást nyújt a térbeli felismerés sebességének és pontosságának növelésére a fejlett robotikai alkalmazásokban, lehetővé téve a robotok számára, hogy hatékonyan navigáljanak egy változó tárgypozíciójú és megvilágítású környezetben.

Emellett az LG „H2O-SDF Two-Phase Learning for 3D Indoor Reconstruction using Object Surface Fields” című, a metaversum egyik alapvető technológiájára összpontosító tanulmányát a beérkezett pályázatok legjobb öt százaléka közé sorolták, és kiválasztották az egyik Spotlight, azaz kiemelt előadás témájaként. A tanulmány azt mutatja be, hogyan használható a mesterséges intelligencia a komplex belső terek és felületek részleteinek reprodukálására egy 3D virtuális térben. A 2D-s képeket forrásanyagként használva a mesterséges intelligencia képes azonosítani és 3D-ben megjeleníteni egy belső térszerkezetet – beleértve a falakat, mennyezetet és oszlopokat. Ezt követően a technológia a megtanult információkat felhasználva apró részletekkel egészíti ki a bútordarabokat, háztartási gépeket és egyéb lakberendezési tárgyakat, realisztikus ábrázolást kölcsönözve a virtuális tereknek. Az LG innovatív technológiája alkalmazható a metaversumhoz kapcsolódó különféle applikációkban is, és potenciálisan felhasználható a már létező „digitális iker” szoftverek kiegészítésére, amelyek mára az intelligens gyárak alapvető technológiai megoldásává váltak – írják.

„Az LG termékei és szolgáltatásai esetében saját csúcstechnológiáinkat alkalmazzuk, ezzel továbbra is kényelmesebbé és élvezetesebbé téve ügyfeleink életét – legyen szó otthoni környezetről, munkahelyről vagy a virtuális térről” – mondta Kim Byoung-hoon, az LG Electronics technológiai igazgatója.

 

Photo by Mohammad Dadkhah on Unsplash

 

SOCIAL MEDIA