Visszatérnek a legendák a Roland-Garrosra

Hírek

A sportág legendás játékosai, köztük Evert, McEnroe és Wilander visszatérnek, hogy a legérdekesebb, leginnovatívabb és legszórakoztatóbb elemzésekkel szolgáljanak. A Warner Bros. Discovery május 20-tól folytatja “a sport nyarát”, amelynek keretében több mint 5000 órányi sport tartalom és közvetítés lesz elérhető a felhasználók számára a Maxon és a Eurosport felületein.

 

A helyszíni és a helyi stúdiókból, köztük a díjnyertes londoni Cube stúdióból készített közvetítésekkel az Eurosport tenisz-szakértői gárdája tovább emeli a közvetítés színvonalát, napi elemzéseket, betekintéseket és kommentárokat nyújtva a sport legmegbízhatóbb hangjaitól.

2024-ben az Eurosport nemzetközi teniszcsapata a helyszínen olyan Grand Slam-bajnokokat és döntősöket vonultat fel, mint Chris Evert, John McEnroe, Mats Wilander, Alex Corretja, Mischa Zverev, Alize Lim és Laura Robson. Barbara Schett és Tim Henman a Cube stúdió közvetítéseit vezetik, majd az elődöntő szakaszától Párizsba költöznek. Ők alkotják a Grand Slam csapatot, amelyet a lokális stúdiók szakértői egészítenek ki, mint például Boris Becker, Barbara Rittner és Philipp Kohlschreiber (Németország), Carla Suárez Navarro, Nicolás Almagro és Anabel Medina-Garrigues (Spanyolország) és Roberta Vinci (Olaszország).

 

A nézők a torna során folyamatosan élvezhetik a tenisztartalmakat

Ide tartozik egy 45 perces dokumentumfilm, amely a “Salakkirály” Rafael Nadalról szól; a Legend’s Voice – az Eurosport.com-on indított szerkesztőségi rovat, amely a sportág legnagyobb játékosait mutatja be; valamint olyan műsorok, ahol a játékosok betekintést nyújtanak életükbe az Eurosporton, mint például a My Grand Slam Appetite, My Playlist és My Social Network. Az Eurosport teniszszakértője, Laura Robson is bemutat egy új, nyolcrészes minisorozatot, az An Olympian in Paris-t, amely a 2024-es párizsi olimpiai játékok helyszíneit ismerteti.

A Warner Bros. Discovery Roland-Garros főtáblás mérkőzéseinek közvetítése május 26-án, vasárnap 10:30-kor kezdődik. A női egyes döntőt június 8-án, szombaton 14:30-kor, míg a férfi döntőt június 9-én, vasárnap ugyanebben az időpontban közvetítik.

A Roland-Garros idén rekordot döntve 11 esti mérkőzést rendez, és a torna korszakváltást is hozhat, mivel a rekordot jelentő 14-szeres férfi egyes bajnok Rafael Nadal várhatóan utoljára versenyez. A 2023-as győztes Novak Djokovic a fiatal kihívók, Jannik Sinner és Carlos Alcaraz ellen próbálja megőrizni címét, míg Iga Swiatek az elmúlt öt évben negyedik női egyes címére tör.

 

A Roland-Garros 2024 kulcsfontosságú dátumai:

– Május 20., hétfő – selejtezők kezdete

– Május 26., vasárnap – főtábla kezdete

– Június 4., kedd – egyes negyeddöntők

– Június 6., csütörtök – vegyes páros döntő

– Június 6., csütörtök – női egyes elődöntők

– Június 7., péntek – férfi egyes elődöntők

– Június 8., szombat – női egyes; férfi páros; kerekesszékes; junior egyes és páros döntők

– Június 9., vasárnap – férfi egyes; női páros döntők

 

SOCIAL MEDIA