Megérkezett az Azahriah-val és Dzsúdlóval is dolgozó alkotópáros új animációs klipje

Hírek

Május végén jelenik meg Palágyi Ildikó Légtérkép című albuma, amit június 7-én az Akvárium Klubban mutat be. Ne hagyj itt című dalához, ami a Csak azt mondd meg rózsám kezdetű magyar népdal különleges feldolgozása, a Dzsúdlóval és Azahriah-val is dolgozó alkotópáros, a Sparhelt Animation készített animációs klipet.

 

Palágyi Ildikó első klipjét a Northern Song c. dalhoz Ászity Boglárka készítette 2018-ban. „Nagyon szerettem volna az új lemez egyik szerzeményéhez újra animációs képi világot. Egyértelmű volt, hogy ismét Bogit keresem meg, aki az utóbbi években Szakály Rékával csapatban, a Sparhelt Animation színeiben alkot. Utólag nagyon érdekesnek tartom, hogy ismét egy olyan dalban dolgozunk együtt, aminek a hangszerelése a Northern Songhoz hasonlóan rendhagyó, csak énekhangokra és némi élő elektronikára épül” – teszi hozzá.

„Szerettük volna a dalszövegben elhangzó szomorú várakozást és veszteséget úgy megmutatni, hogy ne út mellett álldogáló, siránkozó alakokat ábrázoljunk. A népdal-feldolgozás jellegéből jött a régi parasztház és az állatok archetipikus használata. A dal ritmusa segített nekünk lassabb képekben kibontakozni, misztikusságban pedig Ildikó énekhangja adta meg a mércét. A történet egy szimbolikus helyszínen játszódik. Az elhagyatott ház helyiségeit lassan betöltik, belakják a körülötte élő állatok, ahogy haladunk szobáról szobára, majd az egész, mint az emlékek és az érzések egy kapcsolatban, elhalványulnak, elmúlnak. Nagyon szerettünk ezen a klippen dolgozni, mert a zene hangulata könnyen hozta magával azokat a képeket, amikkel mesélünk” – meséli az alkotópáros.

A dalt Palágyi Ildikó a lemezbemutató koncerten Balla Gergővel, a Platon Karataev tagjával adja majd elő.

 

SOCIAL MEDIA