Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő. Mindez jelen van ma Magyarország legkiválóbb cukrászdáiban, melyek változatos kínálata elkápráztatja az édesszájúakat.
Az idei Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz keresztül-kasul bejárta Magyarországot, hogy felkutassa azt a 15 legkiválóbb cukrászműhelyt, mely helyet kapott a 2023-as toplistán. Impozáns listájának élén azonban nem történt trónfosztás: ahogy tavaly, úgy idén is az óbudai Málna The Pastry shop hozta el az Év Cukrászdája díjat, a Hungarian Pasty Shop Best of The Best elismerés pedig továbbra is a váci Mihályi Patisserie-t illeti.
Top 10 cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint:
- Málna The Pastry Shop DINING GUIDE AZ ÉV CUKRÁSZDÁJA díj
- Auguszt József Cukrászdája
- Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)
- Chouchou
- Desszert.Neked formációk
- Gerbeaud Café
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)
- Matild Grand Cafe
- Nour – Art Of Desserts (Budaörs)
- The Ritz-Carlton Budapest
Top 7 vidéki cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint:
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)
- Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)
- Desszertem (Miskolc)
- La Tène Desszertműhely & Kávéház (Badacsony)
- Mónisüti (Gyenesdiás)
- Nour – Art Of Desserts (Budaörs)
- Sakura Cukrászda (Nagymaros)
MIHÁLYI® PATISSERIE
A MIHÁLYI® PATISSERIE (a nyitóképen) 2023-ban ünnepli tizenötödik születésnapját. A DINING GUIDE 2018 óta négyszer is az ÉV CUKRÁSZDÁJA díjjal ismerte el Mihályi László desszertszalonjának teljesítményét. Az alapító Mihályi László klasszikus cukrász, a francia cukrászati stílus magyarországi úttörője és meghonosítója. Dolgozott számos helyen, Ausztriától Norvégián át Sanghajig, de többször megfordult és tanult Japánban és Franciaországban is. Az elhivatott szakember karrierjének számos előkelő állomásán, külföldön megszerzett tudása és tapasztalata garantálja a váci cukrászda kiválóságát. Amit Mihályi László képvisel a cukrászatban, azt nagyon kevesen tudják az országban, cukrászdája hosszú évek óta töretlen sikerrel üzemel. A csúcsminőségű alapanyagokkal készülő desszertek választékában megtalálhatók a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, továbbá a „Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik formabontó megvalósítások is, francia és olasz inspirációk. A Mihályi Patisserie teljesítményét az Audi Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban is a Dining Guide Hungarian Pasty Shop Best of The Best díjával értékeli. Ebbe a 2022- ben bevezetett új kategóriába csak a minimum két alkalommal az év legjobb teljesítményét nyújtó helyek kerülhetnek.
MÁLNA THE PASTRY SHOP
Az ötéves óbudai Málna The Pastry shop a megnyitását követően rögtön Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált. Az egység társtulajdonosa, szakmai vezetője az elismert, komoly szaktekintélynek számító Kolonics Zoltán, a Gerbeaud egykori főcukrásza. A nagyon komoly, modern felfogású, francia stílusú cukrászda a cukrász és felesége, Ágnes családi vállalkozásaként működik. Kolonics Zoltán gondolkodásmódját a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs látásmódú újrafogalmazása vezérli. A Málna desszertkoncepciói nagyon komolyan összerakott desszertek, amelyek minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát. A cukrászat nagyon finom, érzékeny összeállítású süteményekkel hódit. Signature desszertnek számítanak a Kávésmálnás Opera, a „Málna”, a Lactée-karamell-málna, az almás pite, és az Esterházy is.