5 ízletes és immunerősítő tearecept a hideg estékre

Tejszínhub

A téli hónapokban a teázás központi szerephez jut. Nemcsak a tearajongók fogyasztanak ilyenkor több teát, hanem azok is, akik szívesen választanak valamilyen immunerősítő, ízletes forró italt a társasági összejövetelekhez, beszélgetésekhez. A Sage most összegyűjtött öt teareceptet, amelyek különleges karakterükkel egyedi élményt adhatnak a fényhiányos téli estéknek.

 

Citromos-gyömbéres zöld tea

A zöld tea régóta nagy népszerűségnek örvend idehaza a teafogyasztók körében. Serkentő hatása miatt kávé helyett is szokták fogyasztani. Elkészítéséhez kifejezetten szárított szálas zöld teafüvet érdemes választani, mert lefőzéskor ennél jön ki a legjobban a tea jellegzetes ízvilága és aromája. „Ahhoz, hogy ilyen finom teát igyunk, először is öntsünk 8 dl vizet a teakészítő üvegkancsójába. Ezután ízlés szerint tegyünk néhány kávéskanálnyi teafüvet a szűrőbe. Ezután reszeljünk rá egy kis gyömbért, majd válasszuk ki a készüléken a zöld tea készítési opciót, így a teakészítő először felforralja 80 Celsius fokra a vizet, majd a szűrő szép lassan belemerül, hogy aztán 3-4 percig ázzon”– jegyezte meg Simon László, a Sage termékmenedzsere. Miután a tea 40°C alá hűlt, érdemes belecsavarni a citromot is. Ezzel a lépéssel azért kell várni, mert a túl forró környezetben elillanhatnak a déli gyümölcsben található értékes C-vitaminok.

Kiadós étkezések után

Az egyszerűen és gyorsan elkészíthető kamillás tea kiváló energiabomba lehet, emellett nyugtató hatással van gyomrunkra a kiadós ebédek és vacsorák után. „Elkészítéséhez először tegyünk a szűrőbe legalább egy evőkanálnyi száraz kamillát, illetve egy 1/2 teáskanálnyi száraz borsmentát. Ízlés szerint egy kisebb fahéj rudat is elhelyezhetünk a szűrőben, hogy harmóniát teremtsen a két ízvilág között” – emelte ki a Sage termékmenedzsere. Ezt követően fel kell forralni legalább 8 dl vizet, majd miután ez megtörtént, legalább 4-5 percen keresztül érdemes állni hagyni a tealeveleket. Miután kellőképpen kiáztak, már fogyasztható is. Ízesítésükhöz méz, vagy természetes cukor ajánlott.

 

Narancsos-citromos tea

Ezt a teát elsősorban a déli gyümölcsök és a mediterrán ízeket kedvelők számára ajánlják. Elkészítéséhez először facsarjuk ki egy narancs és egy citrom levét egy kisebb tálkába. „Ezt követően tegyünk 2 evőkanálnyi fekete tea levelet a szűrőbe, majd helyezzünk mellé egy kisebb fahéjrudat és ízlés szerint kis mennyiségű reszelt szerecsendiót. Ezután forraljuk fel a teavizet, majd hagyjuk a tealeveleket és a fűszereket legalább 5 percig állni. Végül öntsük ki a teát egy bögrébe és tetszés szerint ízesítsük a citrom- és narancs levével, illetve mézzel, vagy természetes cukorral” – árulta el Simon László.

Vörös áfonyás tea

A forralt vörös áfonyás tea amellett, hogy finom, könnyű is. Elkészítése nem igényel különösebb erőbedobást. A főzés előtt először tegyünk kétkanálnyi fekete tea levelet a szűrőbe, majd adagoljuk hozzá a többi fontos összetevőt, így például a négy darab fahéj rudat, a hat egész szegfűszeget, valamint egy maroknyi aszalt vörös áfonyát (a bogyókat adott esetben a teáskannába is szórhatjuk, hogy a teával együtt fogyaszthatók legyenek).  „Ezután forraljunk fel 8 dl vizet, majd engedjük a szűrőben található összetevőket legalább 4-6 percen keresztül ázni. Ezt követően ízesíthetjük a teát, melyet bögrébe kiöntve 1-2 kanálnyi áfonya lével hűthetünk, édesítésképpen pedig mézet és természetes cukrot adagolhatunk hozzá. Igény szerint karikára vágott citrommal díszíthetjük” – tette hozzá a Sage termékmenedzsere.

Almás teapuncs

Bár az alma alapvetően őszi gyümölcs, manapság már a hipermarketekben télen is megtalálható. Jellegzetes íze és aromája miatt szinte miatt kiváló teakülönlegesség készíthető belőle. Elkészítéséhez először is tegyünk 3-4 kávéskanálnyi fekete teát, illetve két fahéjrudat a teafőző szűrőjébe, majd az üvegedényébe öntsünk 0,5 liter vizet. Forraljuk fel a teát, majd egy almát hámozzunk meg és vágjuk apró gerezdekre. Miután a víz felmelegedett, szórjuk bele az apróra vágott almát a kannába és kapcsoljuk be a készüléken a melegen tartás funkciót. Áztassuk ily módon az almadarabkákat néhány percig és ezt követően már tálalható is a tea. Ízlés szerint természetes cukorral, vagy esetleg egy kis rummal is ízesíthető.

A legfinomabb teák elkészítésében ideális társnak bizonyulhat egy professzionális teafőző, amely határtalan lendületet adhat a teafőzéssel kapcsolatos ötletek és elképzelések megvalósításának. „A Sage kínálatában az STM700 okos teafőző személyében lelhetünk tökéletes partnerre ezen a téren. Ez a készülék az előre megadott időre készíti el a teát függően attól, hogy szűrőjébe milyen fajtájú tealeveleket adagolunk. Az intelligens programozásnak köszönhetően az adott teafajtához illő hőmérsékleten készíti el az adott teákat legyen szó zöld, fekete, fehér, gyógynövényes, vagy oolong teafűről” – hangsúlyozta a Sage termékmenedzsere. Hozzátette: a teafőzőn még azt is beállíthatjuk, hogy milyen erősségű teát szeretnénk fogyasztani.

A tea világ egyik legnépszerűbb italának számít, évente mintegy 5-6 millió tonnát termelnek belőle. A teázás iránt érzett szenvedély pedig már évszázadok óta összeköti az emberiséget, így a Sage vásárlóit is.

 

SOCIAL MEDIA