34 magyar olimpikon tokiói felkészülését támogatja a Toyota

Hírek Kiemelt

Az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű mobilitási partnereként és a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota a magyar olimpikonok közvetlen támogatásából is kiveszi a részét. A világ legzöldebb autógyártója és a MOB bejelentette, hogy a vállalat a korábbi 28 helyett mostantól 34 olimpiai kerettag magyar sportoló tokiói felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával. A koronavírus járvány miatt végül egy évvel elhalasztott, és így 2021. július 23. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő 2020-as Tokiói Olimpia megkezdéséig 227 nap van hátra, így az olimpikonok felkészülésük legintenzívebb szakaszába léptek, ebben pedig, éppen a járványügyi kockázatok kivédése miatt különösen nagy szerepe van a rendelkezésre bocsátott autóknak.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert és a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat. A hazai sportolók és a remélt tokiói magyar eredmények szempontjából ugyanakkor még fontosabb az a nem mindennapi támogatás, amelynek keretén belül felkészülésüket segítendő immáron 34 magyar olimpiai kerettag sportoló kapott használatra egy-egy környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-t a 2021. július 23. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő 2020-as Tokiói Olimpia végéig. A most átadott autók a Magyar Olimpiai Csapat szurkolói márkája, a Magyarock arculatának megfelelő szignalizációt kapott, így büszkén hirdetik a tokiói megmérettetésre készülő tehetséges magyar olimpikonok összetartozását.

„A Magyar Olimpiai Bizottság idén 125 éves. Büszkeséggel tölt el minket, hogy egy olyan nagymúltú autómárkával, innovatív és környezetbarát technológiát alkalmazó céggel működünk együtt mint a Toyota, aki a nemzetközi olimpiai család partnereként szervezetünk célkitűzéseit nem csak sajátjaként vallja, hanem támogatja is. A Magyarock japán autókkal készül a tokiói olimpiára. Olyan autókkal, amikkel kapcsolatban olimpikonjainktól eddig is elégedett, pozitív visszajelzéseket kaptunk. Köszönjük az együttműködést, a flotta kezelésének rugalmasságát!” – fogalmaz az új autók átadása kapcsán Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

„Olimpikonjaink ember feletti teljesítménye milliók számára szolgál inspirációul, hogy saját korlátaikat legyőzve tegyenek meg mindent álmaik eléréséért, függetlenül attól, milyen körülmények között élnek és készülnek fel. Éppen ezért hatalmas büszkeség számunkra, hogy a NOB világszintű mobilitási partnere, és a MOB platina fokozatú támogatója lehetünk, és immáron összesen 34 hazai olimpikon reménység felkészülését támogatjuk a Magyarock színeiben pompázó környezetbarát hibrid C-HR modellek rendelkezésre bocsátásával. Bízunk benne, hogy támogatott sportolóinknak lehetősége lesz mindannyiunk számára emlékezetes, feledhetetlen pillanatokkal szolgálni Tokióban, a Toyota hazájában.”- teszi hozzá László Richárd, a Toyota magyarországi országigazgatója.

A Tokiói Olimpia egyébiránt ezen felül is különleges esemény lesz a Toyota számára, a vállalat ugyanis számos elképesztő újdonsággal készül az eseményre. A szurkolók helyszínek közötti közlekedését 100 vadonatúj, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás busszal támogatja a vállalat, míg a lelátókon való tájékozódást Toyota robotok segítik majd. Szóba került emellett az is, hogy az olimpiai lángot a Toyota repülő autójának prototípusáról gyújtják majd meg.

A támogatói programba az alábbi 34 sportoló került be, jogot szerezve ezzel a hibrid  elektromos Toyota C-HR használatára:

 

Barka Emesebirkózás
Bicsák Bencetriatlon
Bodonyi Dórakajak-kenu
Cirjenics Miklósjudo
Csernoviczki Évajudo
Csipes Tamarakajak-kenu
Demeter Benceöttusa
Fazekas Máriaasztalitenisz
Gercsák Szabinajudo
Gyapjas Balázsvitorlázás
Gyurátz Rékaatlétika
Halász Benceatlétika
Kapás Boglárkaúszás
Kasza Róbertöttusa
Késely Ajnaúszás
Kovács Saroltaöttusa
Kozák Lucaatlétika
Krausz Gergelytollaslabda
Lőrincz Tamásbirkózás
Lőrincz Viktorbirkózás
Lucz Dórakajak-kenu
Major Veronikasportlövészet
Márton Annavívás
Milák Kristófúszás
Mohamed Aidavívás
Molnár Péterkajak-kenu
Péni Istvánsportlövészet
Pergel Szandraasztalitenisz
Rasovszky Kristófúszás
Rédli Andrásvívás
Siklósi Gergelyvívás
Szatmári Andrásvívás
Tadissi Yves Martialkarate
Vecsernyés Dávidtorna

 

 

 

SOCIAL MEDIA