120 éves születésnapját ünnepli a legendás győri szálloda

Hírek

A hajdani Meixner Hotel Royal Szálloda története igazi történelmi, kulturális és gasztronómiai időutazás, amelyet az idei tematikus rendezvénysorozatnak köszönhetően a szálloda vendégei is megismerhetnek a 120. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Rába szállodában.

 

Győr legelső hotele az évszázadok viharai után ma is eredeti helyén áll, és a hajdani építtető, Meixner Mihály elképzeléseihez híven, vendégeket fogad a barokk belváros kapujában.

A város első, és 1987-ig egyetlen, szállodájának építése után a hamar a társasági élet központja és a tehetősebb polgárok kedvelt szórakozóhelye lett. Számos társasági vacsora, ünnepi mulatság és farsangi bál színhelyéül szolgált, a városháza itt bonyolította le rendezvényeit, itt alakult meg és azóta is itt ülésezik rendszeresen a Győri Rotary Klub, és még Jászai Mari színművésznő is megfordult a szállodában.

A hotel aranykorának a második világháború bombatalálata vetett véget, majd az újjáépítést és a bővítést követően állami tulajdonba került, és Vörös Csillag néven üzemelt tovább ház. Az újjáalakított hotel immár négy emelettel, „Magyaros” étteremmel, falatozóval, presszóval, söntéssel várta új vendégeit. A szálloda a várossal és város intézményeivel továbbra és a mai napig jó kapcsolatot ápol, rendszeres megfordulnak a házban Győri Balett vagy a Győri Filharmonikusok vendégei. Többek között Ennio Morricone (akinek a nevét az egyik különterem őrzi), a Boney M, Szörényi Levente, Kobayashi Ken-Ichiro is megszállt itt, de a Tankcsapda és a városban rendezett sporteseményre érkező sportolók és versenybírák  is rendszeres látogatók a Hotel Rábában.

A szálloda vezetett sétákkal, kulináris nosztalgiával, éttermi akciókkal hajt fejet a rendkívüli történet előtt, és kedvezményes szállásajánlatokkal vonzza a vendégeket a folyók, a legendák, a fröccs és a fesztiválok népszerű városába.

 

SOCIAL MEDIA