A Dreher sörkülönlegességek körét bővíti az új Mozaik Komlós: megkóstolva egy karakteres, gyümölcsös íz bontakozik ki.
A komlót sokszor a „sör fűszereként” emlegetik, hiszen csak kis mennyiségben kerül felhasználásra, mégis ez a komponens felelős a termék keserűségéért, egyedi ízéért, aromájáért (nem említve az egyéb hasznos technológiai funkcióit). A sörfőzők számára a komló női tobozvirágzatában található keserűanyagok (alfa- és béta-savak), komlóolajok és gyanták az értékes részek. Ezek összetétele és mennyisége főként az egyes fajták jellemzői, de a termesztés körülményeitől (földrajzi elhelyezkedés, talaj, időjárás) is függenek. Tradicionálisan a szárított komlótobozt használták fel sörkészítésre, manapság viszont ezekből további komlókészítményeket – úgynevezett pelleteket, kivonatokat – gyártanak, melyek hosszú ideig eltarthatók, precízebben adagolhatók, nem utolsó sorban pedig könnyebben szállíthatók és kezelhetők is. Ezáltal a sörfőző mesterek gyakorlatilag a világ bármilyen komlójához hozzájuthatnak.
A Dreher három évvel ezelőtt lépett a felfedezés útjára: bevezette az úgynevezett hidegkomlózási technológiát, mellyel sörmesterei a komlók fűszeres aromáját intenzíven, élénken tudják átültetni a sörökbe. Így évről évre új komlókkal és ízhatásokkal kísérleteznek, melynek köszönhetően – kiválasztva a legjobbakat – több új termék került a polcokra.
Az eddig piacra dobott sörkülönlegességek körét most ismét egy új, méghozzá ezúttal az amerikai Mosaic komlóval készülő specialitás gazdagítja. Az új Dreher Mozaik Komlóst megkóstolva egy karakteres, gyümölcsös íz bontakozik ki, melyek között a citrus, fenyő, áfonya, feketeribizli és levele, zöld levél és kerti gyümölcsös (zöldalma, fehérszőlő, licsi) aromák kavalkádját fedezhetik fel a fogyasztók. A termék fél literes dobozos limitált kiadása már júliusban megvásárolható a boltokban, csapolva pedig a szeptember 2-i DreherFeszten lesz elérhető.