Nagy Bogi Sissiként járja be a Nyugati Pályaudvart a McDonald’s legújabb kisfilmjében

Hírek Kiemelt

A nemrégiben felújított Nyugati téri McDonald’s étteremmel kapcsolatban makacsul tartja magát az a legenda, hogy azt Erzsébet királyné váróterméből alakították ki. Pedig a valóság az, hogy a pályaudvar közel 150 éves fennállása során mindig is étteremként működött, az uralkodói váró a pályaudvar másik oldalán volt. Ennek a legendának a megcáfolására épít az étteremlánc kisfilmje, amely az épület múltját, jelenét és jövőjét mutatja be, és aminek főszereplője Nagy Bogi énekesnő.

 

A kisvideó az elején a régi magyar filmek hangulatát idézve indul. Nagy Bogi korhű ruhában, Sissi királynéként érkezik meg a Nyugati pályaudvarra, majd a valódi uralkodói váróba és a királyné különtermébe. Ennek az épületrésznek a meglátogatása jelenleg csak igazán keveseknek adatik meg, mivel a termek zárva vannak az utazóközönség előtt. A kisfilmben azonban néhány jelenetből elkaphatunk olyan részleteket, mint a korabeli csillár vagy a díszes falak és ajtók.

A legenda „ledöntéseként” a királyi termekből Bogi – az immár színesre váltó képsorokon – a megújult étterembe lép, ahol fényfestéssel és DJ zenével szórakoztató Nyugati Lounge-ot is megcsodálja.

„Nagyon tetszett a felkérés, mert megtudtam, hogy az étterem újranyitásának koncepciója a találkozások köré épül. A barátaimmal a Meki® nekünk is állandó találkozási helyünk gyerekkorunk óta. És mint ahogy a filmünkből is kiderül, a nyugati étterem nem csak az emberek, de a régi és az új, vagy akár az igazán modern dolgok találkozása is. Az pedig csak a ráadás volt, hogy klasszikus krinolin ruhában és ilyen ritkaszép helyeken sem mindennap forgathatok” – mondta Nagy Bogi a film készítése kapcsán.

A filmet rendezőként Lippai Balázs, operatőrként Gál László „Cusi” jegyzi.

 

SOCIAL MEDIA