Minden évben komoly várakozás előzi meg az NFL londoni gálázását

Hírek

Először 2007-ben hozott át az amerikai-futball liga Londonba mérkőzést, azóta pedig töretlenül becsempészik a brit fővárosba a hamisítatlan NFL hangulatot.

 

„Az európai meccseknek különleges az atmoszférája, NFL fesztiválként, az amerikai foci ünnepeként szolgálnak” – mondta Parrag Zsombor, a Network4 Media Group NFL szerkesztője.

„Az NFL eltökélt, hogy a sportágat világszinten is az egyik legnépszerűbb sport termékké tegye. A legutóbbi Super Bowlnak 2024 februárjában Amerikában 123,4 millió nézője volt. Világszinten 62,5 millió nézőt regisztráltak, akik végignézték a mérkőzést, ez pedig 10%-os növekedés volt 2023-hoz képest. Ez hatalmas eredmény! Nagy-Britannia, Németország és Brazília után a jövőben várhatóan lesz meccs Japánban és Ausztráliában is. Azt gondolom, hogy Budapest is kiváló helyszín lehetne egy NFL alapszakasz mérkőzés megrendezésére” – tette hozzá.

A Network4 az NFL hazai otthona, a médiacég az ötödik fordulóból hét meccset, majd kedden hajnalban még kettő közvetít. A különleges londoni mérkőzések közül a Jets – Vikings összecsapást láthatják a rajongók élőben vasárnap 15:30-tól.

 

SOCIAL MEDIA