Art Is Business-különdíjat kapott az eSzínház Fesztiválon A két egyetlen

Hírek

Az Alapítvány a Magyar Színházakért 2024. szeptember 20. és 29. között negyedik alkalommal rendezte meg online színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára. Az eszinhaz.hu platformon zajló fesztivál célja kettős: egyrészt a színházak értékes alkotásainak földrajzi határokon átívelő megismertetése, másrészt annak bemutatása, hogy az online közvetítésre született előadások miképp hoznak létre új és egyedi élményt a nézők számára.

 

A fesztivál kilenc napot felölelő és rekordnézettséget elért idei versenyprogramjában a Madách Színház Karinthy Frigyesről szóló online előadása mellett további tizenhárom előadás is szerepelt, amelyekre világszerte huszonhét ország nézői voltak kíváncsiak.

A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című online színházi előadás a Madách Színház „Írók-Sorsok-Szerelmek” című online irodalmi programsorozatának másodikként elkészült darabja, amely Karinthy Frigyes első
és második felesége, Judik Etel „Boga” és Böhm Aranka közötti szerelmi őrlődését egy fiktív szellemjárás keretében mutatja be. Agyműtétjére készülve az élet és halál között lebegő Karinthyt egyre kínzóbb látomások
gyötrik, amelyekben tragikomikus módon a két nővel egyszerre viaskodik: képzeletben a már elhunyt Bogával, a valóságban pedig Arankával.

 

SOCIAL MEDIA